Šampūna reklāma ar Hitleru izraisa sašutumu (VIDEO)

Saņemtas sūdzības par jauna turku šampūna reklāmu, kurā Ādolfs Hitlers paziņo, ka tas esot produkts "īstiem vīriem".

"Mēs ar bēdām un nožēlu vērojam Hitlera tēla izmantošanu Biomen vīriešu šampūna reklāmā, kas pēdējo dienu laikā parādījusies televizoru ekrānos," teikts Turcijas ebreju kopienas paziņojumā. "Ir pilnīgi nepieņemami izmantot Hitleru, pašu iespaidīgāko ļaunuma un cietsirdības piemēru." "Viņa izmantošana reklāmā, lai kāds arī būtu šādas rīcības iemesls, ir nepieņemama," uzskata ebreju kopiena. "Tas ir visu ētisko normu pārkāpums, kā arī milzu apvainojums cilvēktiesībām."

Reklāma demonstrēta Turcijas televīzijas kanālos aptuveni nedēļu, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Šampūna reklāmas klipā redzams vecs ieraksts, kurā Hitlers kliedz un izteiksmīgi žestikulē ar rokām, kamēr viltus tulkojums parāda viņa teikto uz ekrāna. "Ja tu nevalkā sieviešu kleitu, tev nevajadzētu arī lietot viņu šampūnu," pauž sagrozītais tulkojums. "Šeit tas ir - šampūns īstiem vīriem, Biomen." Klipa noslēgumā redzama šampūna pudele, un uzraksts vēsta, ka "īsti vīrieši lieto Biomen".

Starptautiskās ebreju organizācijas Antidefamācijas līgas nacionālais direktors holokaustā izdzīvojušais Ābrahams Foksmens reklāmu dēvē par "pretīgu". "Lietot vardarbīgi antisemītiska par 6 miljonu ebreju masu slepkavību atbildīga diktatora tēlu, lai pārdotu šampūnu, ir pretīgs un nožēlojams mārketinga triks," teica Foksmens. "Tas ir aizvainojums to cilvēku piemiņai, kas gāja bojā holokaustā, kā arī tiem, kas izdzīvoja vai cīnījās pret nacistiem."


Написать комментарий