Aleksejs Burunovs: Ministrijai vēl nav skaidrs par Rotko centra statusu Daugavpilī

foto saeima.lv
foto saeima.lv

Vēl pagājušajā nedēļā, vicemēram Vitālijam Azarēvičam Kultūras ministrijā notika tikšanās ar premjerministra ārštata padomdevēju kultūras jautājumos Intu Dālderi, kuras laikā tika apspriests jautājums par Rotko centra statusu Daugavpilī un kādu lomu viņa darbā spēlēs valsts.

Pilsētas domes priekļikumu radīt organizāciju ar ierobežotu atbildību vai pašvaldības iestādi, apsolīja izskatīt pusotras nedēļas laikā, ne tikai Kultūras ministrijā, bet arī valdības līmenī. 

Kā pastāstīja Gorod.lv Rotko centra direktors Aleksejs Burunovs, jautājums par centra statusu vēl nav izlemts. Bet ja centrs kļūs par pašvaldības iestādi, ar Kultūras ministriju vienalga tiks noslēgts līgums ne mazāk kā uz trim gadiem. 

«Pagaidām ir grūti spriest ko izvēlēsies: jo mēs tieši nezinām, cik apmeklētāju pieņems topošais mākslas centrs un kāds būs tūristu pieplūdums. Bez tam, ir nepieciešams risināt sarežģītus jautājumus, kas saistīti ar Marko Rotko gleznu apdrošināšanu un transportēšanu. Tagad mēs veicam ciešu sadarbību ar Nacionālo galeriju Vašingtonā (ASV), kur ir izlikti slavenā mākslinieka dažu darbi un veicam pārrunas ar viņa mantiniekiem», piemetināja Rotko centra direktors. 

Pēc neoficiālajiem datiem, 12. aprīlī, Daugavpili apmeklēs Kultūras ministrijas delegācija, kuras vadībā būs ministre Žanete Jaunzema-Grende. Tiek plānots, ka vizītes laikā tiks apskatīts rekonstruētais Rotko centrs Cietoksnī un notiks saruna par Centra darbu un iespējamo valdības finansiālo atbalstu šim projektam.
 


Написать комментарий