Daugavpils Dome un valdība uzsākusi konstruktīvu dialogu par pilsētas attīstību

foto V.Cigankovs
foto V.Cigankovs

13. martā Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska, Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa un Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins Rīgā tikās ar Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieku un departamentu vadītājiem. Saruna bija par Daugavpils attīstību. Izskatīti bija Daugavpilī izstrādātie priekšlikumi.

Sarunā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji.
Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska pastāstīja, ka apspriesti bija jautājumi par nepieciešamajiem ieguldījumiem Daugavpilī, pašvaldības infrastruktūras objektiem, par atbalstu pilsētas uzņēmējiem, par Daugavpils Industriālās zonas attīstību, par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu.

Līvija Jankovska: “ Tikšanos uzskatu par ļoti rezultatīvu. Beidzot ir iespaids, ka valdība vēlas strādāt Latgales attīstības labā, grib spert konkrētus soļus. Mēs panācām vienošanos par palīdzību Daugavpils uzņēmējiem un vienojāmies par to, ka pēc Lieldienām Ekonomikas ministrijas pārstāvji apmeklēs Daugavpili, lai tiktos ar pašiem uzņēmējiem, kuri izteikuši savus priekšlikumu un idejas ES struktūrfondu līdzekļu piesaistei. Ministrijas speciālisti atzina, ka daudzas pilsētas uzņēmēju idejas ir atbalstāmas, tāpēc vēlas tikties, iepazīties ar biznesu un idejām, runāt par esošajam iespējām.”

Līvija Jankovska izteica gandarījumu par to, ka beidzot ir risinājums Industriālās zonas attīstībai. Ministrijā saruna bija par dažu nelielu objektu sakārtošanu, ceļu remontu un apgaismojuma rekonstrukciju.
Saruna bija arī par “Daugavpils siltumtīklu” siltumtrašu rekonstrukcijas projektu un citiem uzņēmuma projektiem.
“ Man ir prieks, ka Ekonomikas ministrijā mūsu priekšlikumus uzskata par lietderīgiem un kvalitatīvi izstrādātiem. Tagad mūsu uzdevums informēt uzņēmējus par tikšanās rezultātiem”, uzsvēra Līvija Jankovska.


Написать комментарий