Rēzeknē aizturēti automašīnu zagļi

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Pirms neilga laika (22.novembrī) jau tika ziņots par to, ka īsā laika periodā Rēzeknē strauji pieauga automašīnu zādzības gadījumi. Policija toreiz arī aicināja transportlīdzekļu īpašniekus parūpēties par savu spēkratu drošību un padomāt par signalizācijas uzstādīšanu.

Veicot izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos, operatīvas meklēšanas rezultātā Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, aizdomās par veiktajām zādzībām, 30.novembrī, Rēzeknē aizturēja divus 17 gadīgus jauniešus. Uz doto brīdi viņi ir atzīti par aizdomās turamajiem 10 automašīnu zādzību epizodēs Rēzeknes pilsētā. Ir atrasti gandrīz visi zagti transportlīdzekļi, kuri, kā tika noskaidrots izmeklēšanas rezultātā, bija zagti ar mērķi pavizināties. Neviena no zagtām automašīnām nebija aprīkota ar signalizāciju vai kādu citu pretaizdzīšanas sistēmu.

Vienam no aizturētajam jaunietim tiesa piemēroja apcietinājumu, otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Neskatoties uz to, ka aizdomās turētie vēl nav sasnieguši pilngadīgu vecumu, tomēr viņi ir savu pretlikumīgu nedarbu lietpratēji – abi jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā, kā arī pašlaik gaida tiesu sakarā ar citiem līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Svarīgi būtu piebilst, ka aizturēšanas laikā pie jauniešiem bija atrastas narkotikām līdzīgas vielas. Vai tās tiešām ir aizliegtas vielas, varēs apgalvot pēc nozīmētas ekspertīzes slēdziena saņemšanas. Sliktākajā gadījumā jauniešiem draudēs kriminālatbildība arī par narkotisko vielu glabāšanu.
 


Написать комментарий