Skaists dārzs – katra saimnieka lepnums 1

Uzņemot viesus, ikviens dārznieks vēlētos palepoties ar krāšņo pagalma dārzu. Arvien populārāk kļūst dārzu ierīkot ne tikai laukos, bet arī piepilsētas mājas pagalmā, dobēs stādot ne tikai krāšņas un košas puķes, bet arī eksotiskus augus – daži dārznieki pagalmu dekorē, pat izmantojot garšaugu zaļajos toņus. Lai augi padotos lekni un veselīgi un zaļotu godam, ir jāpadomā par dārza laistīšanu. Diemžēl nereti saimniekiem tā sagādā vairāk rūpju nekā prieka. Augstas izmaksas pārmērīga ūdens patēriņa dēļ un laistīšanai atvēlētais laiks ir divi nepatīkami aspekti.

Ekonomiska laistīšana košam mauriņam

Lai mauriņš zaļotu viscaur vasarai un izturētu pat tveicīgākās dienas, ir jāpadomā par pareizu laistīšanu, lai tā būtu vienlaikus efektīva un taupīga. Šādu mērķi palīdz sasniegt laistīšanas sistēmas. To klāsts ar katru dienu pieaug – šobrīd izplatītākās ir virszemes oscilējošie laistītāji un zemē integrētie zāliena laistītāji. Ja zemē ierokamo laistītāju primārais mērķis ir tieši zāliena laistīšana, tad virszemes laistītājus bieži izmanto arī dārzeņu vai puķu dobju laistīšanai. Tie palīdz gan samazināt ūdens patēriņu, jo ūdens plūsma tiks vērsta tieši auga virzienā un netiks lieki izniekota apkārtējā augsnē, gan efektīvi aplaistīt katru augu.

Automātiskā laistīšanas sistēma – ekonomija un lietderīgums

Ja raugāties pēc ūdens ekonomijas un efektīvas laistīšanas, ir laiks aizdomāties par automātisko laistīšanas sistēmu. Tās pamatā ir jebkurš laistītājs vai to virkne, kas pieslēgta automātiskās laistīšanas panelim. Tā kā laistīšanai varat izmantot ne tikai zemē iestrādātos, bet arī virszemes laistītājus, automātiskās sistēmas uzstādīšana var būt sevišķi ātra. Laistīšanas ekonomiju nodrošina paši laistītāji, kurus varat novietot tieši pie augiem, kā arī laistīšanas panelis, kurš, savienots ar lietus sensoru, neuzsāks laistīšanu lietus (arī nesen nolijuša lietus) gadījumā. Savukārt laistīšanas efektivitāti sniedz paneļa spēja pielāgot laistīšanas ilgumu un biežumu, lai katram augam tiktu tieši tik ūdens, cik nepieciešams.

Tehnoloģiskās iespējas

Automātiskās laistīšanas paneļi sniedz ne tikai ekonomijas iespējas, bet arī ļauj saimniekam atpūsties, sistēmai uzņemoties pilnīgu laistīšanas kontroli. Pirmkārt, sistēmai ir vairāki ūdens izejas pieslēgumi, kas ļauj individuāli pielāgot laistīšanu atsevišķām dobēm. Piemēram, puķu dobe jālaista divas stundas katru dienu, bet krūmus var laistīt reizi trijās dienās – tas viss ir iestatāms vadības panelī. Otrkārt, lietus sensors ļauj izlaist laistīšanu gadījumā, ja ir bijis lietus, lai ekonomētu ūdeni. Ja arī jūs vēlaties lūkoties dārza zaļumā un vērot, kā laistīšanas process noris patstāvīgi, ieskatieties plašajā Maidina.lv klāstā, kur jūs gaida tieši jūsu dārzam piemērota automātiskā laistīšanas sistēma.

24 мая , 15:15

Пресс-релиз


Темы: ,
Написать комментарий