Nākamdēļ gaidāms karstums ar stiprām lietusgāzēm

foto: Reuters
foto: Reuters

Sestdien Latvijā vietām vēl ir gaidāms stiprs karstums. Dienas vidū gaisa temperatūra vietām paaugstināsies līdz plus 27, plus 28 grādiem.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka stiprs karstums gaidāms dienvidaustrumu rajonos - Rēzeknē, Daugavpilī, Zīlānos, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Citviet Latvijā gaisa temperatūra būs plus 22, plus 26 grādu robežās. No rīta Latvijas centrālajos un austrumu rajonos turpināsies pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm.

Arī svētdien līs, bet nokrišņu intensitāte būs mazāka. Brīvdienās saglabāsies karsts laiks - maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs plus 24, plus 28 grādus, vien Kurzemes piekrastē būs nedaudz vēsāks.

Pirmdiena būs jaunās nedēļas karstākā diena, kad gaisa temperatūra visā valstī sasniegs plus 26 līdz plus 32 grādus. Pirmdien gaidāmas arī lietusgāzes, kuras pavadīs negaiss ar krusu un vēja brāzmām.

Sākot no otrdienas, kad teritoriju no rietumiem šķērsos aukstā fronte, Latvijā pakāpeniski ieplūdīs vēsāks gaiss, kas saglabāsies līdz pat darba nedēļas beigām. Šajā periodā gaisa temperatūra nakts laikā nepārsniegs plus 13 līdz plus 18 grādus, bet dienas laikā tā gaidāma vien plus 20 līdz plus 24 grādu robežās.

Visu nedēļu būs lietains laiks, kā arī pastiprināsies dienvidu puses vējš, kas atsevišķās dienās brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.


Написать комментарий