Lielbritānijas siera meistari paziņojuši par zaudējumiem Krievijas atbildes uz sankcijām dēļ 1

foto: barnaul.milknet.ru
foto: barnaul.milknet.ru

Trīs gadu laikā Lielbritānijas Šropšīras grāfistes siernīcas zaudēs apmēram 2 milj. mārciņu Krievijas varas iestāžu lēmuma dēļ ierobežot pārtikas piegādes no Eiropas Savienības.

Turklāt Lielbritānijas ĀM paziņoja, ka Krievijas ierobežojumi nopietni neietekmēs Apvienotās Karalistes lauksaimniecību, jo sankcijas attiecas tikai uz 0,2% no kopējā Lielbritānijas lauksaimniecības produkcijas eksporta, ziņo ria.ru.

„Kompānija Belton Cheese, kura piegādā uz Krieviju Čederas, Češīras, Dabl Gloster, Red Lester un Veinsleidāles sieru, bija spiesta atcelt pēdējo Krievijas pasūtījumu par summu 30 tūkst. mārciņu pēc Krievijas ieviestajām sankcijām. Kompānija plānoja, ka tuvāko trīs gadu laikā saņems no Krievijas līdz 2 milj. mārciņu”, – BBC pastāstīja kompānijas pārstāvis Pīters Jangs.

Pēc viņa vārdiem Belton Cheese meklēs pircējus citos tirgos. Turklāt kompānijas izpilddirektors Džastins Bekets atzina, ka Krievijas tirgus kompānijai bija pievilcīgs un perspektīvs, bet pārtikas piegāžu aizliegums uz šo valsti kļuva par „bēdīgu ziņu”. Līdz ar to Bekets atzīst, ka piegādes uz Krieviju sastāda neievērojamu kompānijas produkcijas daļu. Lielākā tās daļa tiek pārdota Lielbritānijā vai tiek eksportēta uz ASV, – ziņo vz.ru

No 7. augusta Krievija ieviesusi pilnīgu liellopu gaļas un cūkgaļas, augļu, putnu, siera un piena piegāžu aizliegumu no ES valstīm, ASV. Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, kuras noteikušas sankcijas pret Krieviju.

Turklāt Krievijas valdība apsolīja, ka šīs sankcijas neietekmēs cenu līmeni. Pēc premjera Dmitrija Medvedeva vārdiem šie pasākumi „attīrīs veikalu plauktus mūsu preču ražotājiem”.


Написать комментарий

Varbūt varētu arī tā: Meistari siera Lielbritānijas par sankcijām paziņojuši uz Krievijas atbildes zaudējumiem dēļ