Britam viena velobrauciena laikā trīs reizes iekoda odze 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Ziemeļanglijas aviācijas medicīnas dienests paziņoja par 44 gadus vecu vīrieti, kuru nācās evakuēt un hospitalizēt pēc trim odzes kodumiem velobrauciena laikā uz Dolbi Forestu Skārboro tuvumā.

Vīrietis, kura vārds netiek nosaukts, tika nogādāts uz Džeimsa Kuka universitātes slimnīcu Midlsboro smagā, bet stabilā stāvoklī pēc savlaicīgas un profesionālās ātrās palīdzības mediķu sniegtās palīdzības notikuma vietā. Pēc cietušā vārdiem brauciena laikā pa mežu viņš nejauši uzbrauca odzei, bet tā nevis vienkārši iekoda viņam, bet pēc pirmā kodiena uzsāka agresīvu uzbrukumu sēriju, – vēsta ruconnect.co.uk.

Odze ir vienīgā indīgā čūska, kura sastopama Lielbritānijas teritorijā. Katru gadu karalistē tiek fiksēti apmēram 100 čūsku kodumu gadījumi. Tās ir aktīvākas laika periodā no februāra līdz oktobrim. Pēdējais letālais gadījums pēc odzes uzbrukuma tika fiksēts 1975. gadā, kad Skotijā no čūskas kodiena potītē gāja bojā 5 gadus vecs zēns.

Kopumā atlabšana pēc odzes koduma ātrāk notiek bērniem nekā pieaugušajiem. Bērni parasti atlabst trīs nedēļu laikā, bet pieaugušajiem un senioriem nepieciešami 2–3 mēneši.


Написать комментарий

odzes nav indīgas!