Daugavpils novadā tiks realizēti divi lieli Eiropas projekti

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rutiņa paziņoja, ka VARAM koordinācijas padomes sēdes laikā tika atbalstīti divi lieli projekti, kurus izstrādāja novada eksperti. Novembrī tie tiks apstiprināti, mazliet papildināti un sagatavoti realizācijai, bet no jaunā gada tie tiks realizēti dzīvē.

Viens projekts tiks veltīts, lai uzlabotu Daugavpils novada mācību iestāžu konkurētspēju un kopējas izmaksas būs 3 939 887 lati. Otrs projekts tiks veltīts Daugavpils novada ceļu un pašvaldību ielu rekonstrukcijai, lai turpinātu attīstīt ekonomisko darbību, kopējās izmaksas sastādīs 1 924 994 latus. Tiek plānots, ka projektu realizācija ilgs līdz 2015. gada jūnijam.

Šo projektu ietvaros tiks rekonstruētas astoņas lauku skolas, kurām ir stabilas perspektīvas: tiks remontētas skolu fasādes, labiekārtota apkārtējā teritorija, uzcelti vai atjaunoti sporta laukumi un skolas stadioni atbilstoši Eiropas standartiem.

Lai atbalstītu lielās zemnieku saimniecības, sešos Daugavpils novada pagastos tiks remontēti atsevišķi ceļu posmi un ielas.


Написать комментарий