SC un NA frakcijas ir aktīvākās likumprojektu iesniedzējas Saeimā

foto Saeima
foto Saeima

No visām Saeimā esošajām frakcijām visvairāk grozījumu likumprojektos kopš pērnā gada oktobra ir ierosinājušas "Saskaņas centra" (SC) un Nacionālās apvienības (NA) frakcijas, liecina portālā "Deputatiuzdelnas.lv" pieejamā informācija.

SC frakcija ierosinājusi grozījumus 14 likumprojektos, bet Nacionālā apvienība iesniegusi grozījumus 13 likumprojektos. Savukārt "Vienotības" deputāti kopumā snieguši priekšlikumus 12 likumprojektos.

Kā aktīvākie likumprojektu priekšlikumu iesniedzēji tiek minēti Raivis Dzintars (NA) ar priekšlikumiem 11 likumprojektos, Valērijs Agešins (SC) – 10, Jānis Urbanovičs (SC) – deviņi, tikpat arī Einārām Cilinskim (NA), tālāk seko Edvards Smiltēns ("Vienotība") un Artūrs Rubiks (SC) ar astoņiem priekšlikumiem.

Saskaņā ar portāla apkopoto informāciju visvairāk likumprojektu Saeimā ir iesniedzis Ministru kabinets, tālāk seko Saeimas komisijas ar apmēram 68 likumprojektiem un deputāti ar aptuveni 36 likumprojektu ierosinājumiem. Savukārt Valsts prezidents Saeimā iesniedzis trīs likumprojektus, bet vēlētāji – tikai vienu.

Portālā apkopoti dati par laika periodu no pērnā gada oktobra līdz šā gada jūnijam.

Likumprojektus Saeimai var iesniegt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisijas, ne mazāk kā pieci deputāti un viena desmitā daļa vēlētāju.


Написать комментарий