Drīzumā Daugavpilī tiks uzsākti tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

10.jūlijā AS „Tramvaju uzņēmums” izsludināja iepirkumu par tehniskās uzraudzības veikšanu eiroprojekta "Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija" ietvaros. Atgādināsim, ka tas ir atkārtotais konkurss, jo iepriekšējā konkursa nolikumā vajadzēja veikt grozījumus. Aploksnes ar piedāvājumiem konkursa ietvaros tiks atklātas jau 13.augustā.

Attiecībā uz projekta vienu daļu – tramvaju sliežu renovāciju – šobrīd notiek saskaņošana un dokumentu sagatavošana, lai galvenais darbuzņēmējs (firma „Binders”) varētu iesniegt pieteikumu un saņemt būvniecības atļauju, un jau šomēnes darbi varētu būt uzsākti.

„Tramvaju uzņēmuma” vadītājs Ēvalds Mekšs ziņo, ka saskaņā ar tramvaju sliežu rekonstrukcijas projekta nosacījumiem tiek plānots darbus sākt no Vienības ielas puses, Vienības – Viestura ielu posmā. Kamēr tiks veikti darbi, tramvaji kursēs vienā sliežu joslā, satiksmi regulēs luksofori.

Atzīmēsim, ka šobrīd vēl nav izsludināts atkārtotais konkurss par vagonu iegādi šī paša projekta ietvaros. TU gaida no Satiksmes ministrijas jaunu saskaņotu iepirkuma nolikumu. Uzņēmumā rīcībā esošā informācijas liecina, ka Satiksmes ministrija ir pozitīvi novērtējusi iesniegto dokumentāciju. Jaunais vagonu iepirkumu konkurss tiks izsludināts uzreiz pēc oficiālās atbildes saņemšanas no ministrijas.


Написать комментарий