Tiek veidota datu bāze par neformālās izglītības iespējām Daugavpilī 1

foto thecreativecollective.com.au
foto thecreativecollective.com.au

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē tiek veidota datu bāze par neformālās izglītības (to sauc arī par pieaugušo izglītību) iespējām mūsu pilsētā.

Pieaugušo izglītības centra metodiste Ilze Onzule paskaidroja, ka tika nolemts izveidot datu bāzi, lai katrs pilsētnieks, kurš vēlas papildināt zināšanas, piemēram, valodu prasmes, kulinārijas, rokdarbu un citās jomās, varētu saņemt visu nepieciešamo informāciju vienā vietā - Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē, kas atrodas Saules ielā 7.

I.Onzule pastāstīja, ka mūsu pilsētā darbojas daudzas mācību iestādes, firmas un individuālie komersanti, kuri piedāvā dažādus apmācības variantus, turklāt viņiem atšķiras mācību stundu skaits, apmaksa, ir dažādi pasniedzēji un dažādas iespējas. Tāpēc pilsētas iedzīvotāji ieteica izveidot vienu bāzi, kura apkopotu visas neformālās izglītības iespējas pilsētā.

Tiek plānots, ka datu bāzē tiks apkopota informācija par kursu ilgumu, apmācības metodiku, pasniedzēju sastāvu, nodarbību atrašanās vietu utt. Saules ielā 7 24.kabinetā, kur tuvākajā nākotnē būs pieejama datu bāze, pilsētnieki var saņemt konsultācijas par kursu izvēli, profesionālā darbības virziena noteikšanu. Turpat profesijas izvēlē palīdzību var saņemt arī skolēni.


Написать комментарий

Tā ir nevis neformālā izglītība, bet gan mūžizglītība, par ko šis raksts runā. Neformālā izglītība ir atrodama piemēram programmas "Jaunatne darbībā" atbalstītajos projektos http://www.jaunatne.gov.lv/