Līdere Daugavpils uzvar “Daugavu” duelī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas futbola čempionāta spēlē savā starpā tikās divas "Daugavas" - Rīgas un Daugavpils. Par spēles favorītiem tika uzskatīti viesi no Latgales, kas Rīgā ieradās kā čempionāta līderi un arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 3:0. Divus vārtus viesu labā guva Sergejs Jašins, bet punktu uzvarai pielika Bidžina Cincadze.

Līdere Daugavpils "Daugava" laukumā devās visai neierastā virknējumā. Pamatsastāvā, salīdzinot ar UEFA Eiropas līgas atbildes spēli pret Marijampoles "Sūduvu" (2:3), bija palikuši tikai pieci spēlētāji - iztrūka tādu futbolistu kā Kaspars Ikstens, Mihails Ziziļevs, Dmitrijs Polovinčuks, Vadims Logins, Jurijs Sokolovs un Vladimirs Volkovs. Izmaiņas gan bija arī mājiniekiem, kuriem nespēlēja Vitālijs Ziļs, bet pamatsastāvā debitēja jaunpienācēji Gļebs Kļuškins un Aleksandrs Gramovičs.

Kā jau to varēja gaidīt, vairāk uzbruka viesi no Daugavpils, taču rīdziniekiem spēles sākumā bija vairāki pusmomenti. Potenciāli labākā izdevība jau trešajā minūtē bija Georgi Diakvnišvili, kurš pretuzbrukumā pēc centra līnijas izrāvās aiz visu daugavpiliešu mugurām, taču gruzīnam pietrūka ātruma un aizsargi viņu ātri vien panāca. Pēc piecām minūtēm mājinieki viesu vārtus apdraudēja ar tālsitienu. Daugavpilieši daudz uzbruka un 18.minūtē arī atklāja rezultātu - viesu futbolists labajā flangā tika garām aizsargam, un pēc piespēles soda laukumā precīzi ar galvu sita Sergejs Jašins (1:0).

Pēc divām minūtēm viesi guva gandrīz identiskus vārtus - atkal no labās malas sekoja piespēle uz tālo vārtu stabu, kur atkal pie sitiena tika Jašins (2:0). Uzreiz pēc tam tika nomainīts mājinieku labās malas aizsargs Otto Rihters. Pašā puslaika izskaņā viesi no Daugavpils atkal guva ļoti līdzīgus vārtus, bet šoreiz Popkova brigādi glāba tiesneša asistents - Stenlijam Ibem tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Iegūstot divu vārtu pārsvaru, viesi ļāva daudz ar bumbu rīkoties arī pretiniekiem. Ja pirmajā puslaikā rīdzinieku tālās piespēles reti sasniedza adresātu, pēc pārtraukuma mājiniekiem brīžiem izdevās iespiest daugavpiliešus viņu laukuma pusē.

Labākā mājinieku izdevība samazināt rezultāta starpību bija mača 59.minūtē, kad pēc standartsituācijas ar galvu sita Diakvnišvili - bumba aizlidoja pavisam nedaudz garām mērķim. Pēc 13 minūtēm viesi pēc līdzīgas standartsituācijas noņēma pēdējos jautājumus par spēles iznākumu - pēc tāla centrējuma soda laukumā izveicīgākais bija gruzīnu leģionārs Bidžina Cincadze (3:0). Rezultāts vairāk nemainījās, un viesi svinēja ceturto sauso uzvaru pēc kārtas - vēl uzvarēta arī "Jūrmala" (2:0), "Gulbene" (2:0) un "Ventspils" (3:0). Tikmēr rīdziniekiem tā bija jau sestā neuzvarētā spēle pēc kārtas - pēdējais panākums svinēts 26.maijā pret "Jelgavu" (1:0).

16.07.2012 , 12:15

sportacentrs.com


Написать комментарий