Daugavpils novads aicina lauksaimniekus un viesus piedalīties Lauksaimnieku dienā

foto sainfoin.eu
foto sainfoin.eu

Šīs nedēļas beigās Daugavpils novada Līksnas pagasta Lauksaimniecības kompleksā „Gančevski’’ notiks kārtēja Lauksaimnieku diena.

Daugavpils novada Lauku konsultāciju biroja vadītājs Viktors Kalāns pastāstīja, ka šogad svētku mērķis ir iesaistīt tajā pēc iespējas vairāk lauksaimnieku, iepazīstināt viņus savā starpā, palīdzēt nodibināt sakarus.

Svētku pasākums sāksies plkst.11:00. Vēlāk notiks komandu sacensības dažādās lauksaimniecības nozarēs - „Piena lopkopība”, „Gaļas lopkopība”, „Biškopība”, „Bioloģiskā lauksaimniecība”, „Lauku tūrisms”, „Graudkopība” utt.

Rīkotāji sola daudzas interesantas tikšanās un prezentācijas, zemnieku tirgu, degustācijas. Kā arī visi interesenti varēs iejusties alpīnistu lomā, uzkāpjot alpīnistu sienā, praktizēties figurālā vadīšanā, arkla regulēšanā u.c.

Plkst.16:00 sāksies svētku koncerts, draugu grupa no Upmales ir sagatavojusi arī izrādi. Plkst.17:00 notiks svinīgā ceremonija, kuras laikā tiks apbalvoti sacensību un konkursu uzvarētāji, bet no plkst.18:00 līdz pusnaktij svētku turpinājumā gaidāma Zaļumballe, kuras laikā uzstāsies Dainis Soms.


Написать комментарий