Rēzeknē norisināsies Latgales senioru XI dziesmu un deju svētki

foto varaklani.lv
foto varaklani.lv

Sestdien, 9.jūnijā plkst. 17.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parkā notiks Latgales senioru XI dziesmu un deju svētku lielkoncerts „Liec sirdij dziesmu atraisīt”, kurā piedalīsies Latgales novadu senioru kori, vokālie ansambļi, deju kolektīvi, folkloras kopas un mazākumtautību ansambļi.

Šogad svētku koncertā piedalīsies vairāk nekā 1200 dalībnieki no 18 Latgales novadiem, kā arī uzstāsies viesi no Skrīveru, Gulbenes novadiem un kolektīvs „Monolit” no Baltkrievijas pilsētas Glubokoje. Uz Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parka skatuves uzstāsies Latgales senioru kori, vokālie un folkloras ansambļi, deju kolektīvi, mazākumtautību ansambļi, spēlēs Rēzeknes pūtēju orķestris „Rēzekne”. Koncerta programma ir ļoti daudzveidīga, tā ir sastādīta atbilstoši visām gaumēm.

Kā stāsta pasākuma režisors Voldemārs Ivdris, dalībnieki izpildīs senioru dejas un tautas deju apdares, dziedās latgaliešu tautasdziesmas un cittautu autoru dziesmas (krievu, ukraiņu, baltkrievu, poļu). Savukārt populārais Latvijas duets Inga un Normunds ne tikai vadīs pasākumu, bet arī izpildīs dažas dziesmas kopā ar koriem.

„Svētku dalībnieku izpildījumā skanēs Sandras Mežores dziesma ar Franča Kempa vārdiem „Aizmierstuo dzimtine”, ko nenoliedzami var uzskatīt par pasākuma rozīnīti,” teica V.Ivdris.
Svētku ietvaros kolektīvu vadītājiem tiks pasniegti pateicības raksti. Plkst.16.00 būs svētbrīdis pie pieminekļa „Vienoti Latvijai”. Dalībniekus un skatītājus uzrunās Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Romas katoļu Rīgas metropolijas Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis un Rēzeknes apriņķa prāvests virspriesteris Viktors Teplovs. Uzstāsies Rēzeknes koris „Medicus” un pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne”. Plkst. 16.30 dalībnieki no laukuma „Vienoti Latvijai” dosies uz Kultūras un atpūtas parku pa Dārzu ielu, kur sāksies koncerts. Savukārt lielkoncerta noslēgumā ir paredzēta šlāgermūzikas zaļumballe.

Pasākuma gaitā tiks ierobežota autotransporta kustība: no plkst.15.00 līdz 16.30 tiks slēgts Atbrīvošanas alejas posms no Baznīcas ielas līdz N.Rancāna ielai, savukārt no plkst.16.30 tiks slēgta Baznīcas iela un Dārzu iela līdz Kultūras un atpūtas parkam, kamēr turpināsies svētku gājiens.
 


Написать комментарий