Ž.Kulakova atzīst par labāku nesaistīt «Gādība» lietu ar politiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Komentējot kārtējā prese konferencē kriminālprocesu, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosināja par iespējamajiem likuma pārkāpumiem pret kādu uzņēmēju un VID darbinieku sakarā ar komercuzņēmuma piedalīšanos Daugavpils pilsētas un novada domes izsludinātajos iepirkumos, Daugavpils mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka uzskata par absurdu to faktu, ka pašvaldībai, kā pierāda prakse, ir jānodrošinās un jāpārbauda dokumenti, kurus izsniedz valsts institūcijas.

Kā atzīmēja domē, pašlaik likums neatļauj pašvaldībai tiešā veidā pieprasīt informāciju par nodokļiem bez uzņēmēja piekrišanas.

Pilsētas vadība neakcentēja uzmanību uz tā, ka oficiāli firmas nosaukums nav nosaukts, taču jau ir zināms, ka visdrīzāk runa ir par firmu «Gādība», kuras darbuzņēmuma līgumu summa Daugavpilī pēc iepriekšējiem aprēķiniem sastāda 2,5 miljonu latu.

«Gādība» uzsākto objektu liktenis pagaidām nav zināms. Kas attiecas uz minētās firmas piedalīšanos turpmākajos konkursos, pašvaldība meklēs iespējas pārbaudīt iesniegtos dokumentus.

Atbildot uz jautājumu par to, vai firmas vadītājs Jevģenijs Vasiļjevs ir partijas, kuru ir izveidojusi Ž.Kulakova, līdzdibinātājs mērs atbildēja, ka viņai negribētos, lai situācijai ar «Gādība» būtu politiskais raksturs, jo šajā gadījumā runa ir par darba vietām mūsu pilsētas teritorijā. «Jebkura firma pilsētai ir svarīga, jo tā dod darbu mūsu pilsētniekiem, kas atspoguļojas arī uz pilsētas budžeta», - teica mērs.


Написать комментарий