Dome gaida atbildi uz jautājumu, kā rīkoties ar firmas “Gādība” objektiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Viena no šodienas preses konferences, kas notika Daugavpils domē, tēmām bija būvniecības firma “Gādība”.

Atgādināsim, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šī gada 24.aprīlī uzsāka kriminālprocesu par iespējamajiem likuma pārkāpumiem pret kādu uzņēmēju un VID darbinieku sakarā ar komercuzņēmuma piedalīšanos Daugavpils pilsētas un novada domes izsludinātajos iepirkumos. Tas, ka runa ir tieši par minēto Daugavpils firmu, gandrīz nerada šaubas.

Daugavpils domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs MSL pārstāvjiem pastāstīja, ka KNAB pārstāvji ir konfiscējuši no pašvaldības dokumentu oriģinālus, kurus kāda firma iesniedza, piedaloties konkursos. Kā arī V.Kononvs paziņoja, ka pašvaldībai šaubas radās pēc likumsargu pirmās vizītes martā, kad tika konfiscētas dokumentu kopijas. Pēc tā neviens pozitīvais lēmums attiecībā uz šo firmu netika pieņemts.

Saskaņā ar likumu VID neizsniedz ziņas trešajām personām par nodokļu maksātāju bez viņa piekrišanas. Turklāt pašvaldībai nebija nekādu šaubu par iesniegto dokumentu juridisko korektumu, atzīmēja V.Kononovs.

Pašlaik “Gādība” veic Saules skolas ēkas renovāciju, Vienības ielas renovāciju, firmai ir jāveic darbi Kauņas ielā, jāpabeidz siltināt skolas un darboties M.Rotko centra radīšanā. Runājot par šo darbu likteni, pašvaldībā teica, ka pašlaik notiek konsultācijas ar pašvaldības juristiem un augstāk stāvošajām instancēm, bet atbildes par turpmāko rīcību pagaidām nav. Vēl vairāk, pagaidām pašvaldībai nav nopietnu iemeslu, lai pārtrauktu līgumu.

Kas attiecas uz izsludinātajiem iepirkumiem, kuros lēmumi vēl nav pieņemti, pašvaldība novērtēs situāciju un turpmāko rīcību no juridiskā viedokļa. Atzīmēsim, ka “Gādība” piedalījās konkursos, kurus izsludināja citas pašvaldības un ministrijas. Piemēram, sakarā ar konkursa lotēm projektā par ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju Daugavpilī, kuru uzvarēja “Gādība”, ir aizliegts slēgt līgumu.

Kopumā, novērtējot situāciju, V.Kononovs atzīmēja, ka situācijā ar “Gādība” pašvaldība izpildīja visas Likuma par publiskajiem iepirkumiem prasības.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий