Ludzas novadā norisinājās pirmais Investīciju forums

foto latgale.lv
foto latgale.lv

Lai iepazīstinātu potenciālos investorus ar Ludzas novada attīstības iespējām un veicinātu uzņēmēju pārrobežu sadarbību, 27. aprīlī Ludzā notika Ludzas novada Investīciju forums. Starptautiskajā sanāksmē piedalījās 65 dalībnieki – Ludzas novada sadarbības pašvaldību pārstāvji no Latvijas, Krievijas un Baltkrievijas, darba devēji un uzņēmumu darbinieki, sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Foruma dalībniekus uzrunāja Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele. Viņa uzsvēra, ka Ludzas novadam ir jāvirzās uz priekšu savā attīstībā, ir jāmeklē jauni ceļi, sadarbības partneri, jaunas idejas un, protams, investīcijas. Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors Sergejs Jakovļevs prezentēja Ludzas novadu, bet Tūrisma informācijas centra vadītāja Līga Kondrāte informēja par novada tūrisma produktiem.

Latgales reģiona attīstības galvenos vilcienus ieskicēja Latgales plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne, savukārt VARAM Valsts attīstības departamenta direktors Raivis Bremšmits Latvijas reģionālās politikas skatījumā iezīmēja Latgales uzņēmējdarbības attīstības iespējas.

Vērtīgu informāciju uzņēmējiem sniedza LIAA pārstāvji. Direktora vietnieks Māris Ēlerts iepazīstināja klātesošos ar Latvijas ekonomisko un investīciju potenciālu. Par iespējām izmantot ES programmu atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai pastāstīja Olga Pižikova.

Nedaudz akadēmiskiem priekšlasījumiem sekoja arī praktiskākas lietas. Savā pieredzē dalījās uzņēmēji. Uzņēmuma „Anipa” vadītājs Andrejs Svetlovs runāja par sapropeļa izmantošanu zemes uzlabošanai nepieciešamo maisījumu izgatavošanā. Par praksi saldētu pārtikas produktu ražošanā un realizācijā stāstīja firmas „Ariols” komercdarbības speciāliste Darina Vagale. Savukārt zemnieku saimniecības „Mežāres A” menedžeris Andrejs Andrejevs stāstīja par koka produkcijas ražošanu. Garumā līmēti masīvkoka izstrādājumi ir pieprasīti ārpus mūsu valsts, tāpēc „Mežāres A” savu produkciju ražo eksportam. SIA „Ludzas amatnieks” sakārtoja ēku vecpilsētas centrā un ierīkoja tajā amatnieku centru. „Ludzas amatnieka” valdes priekšsēdētājs Ēriks Kondrāts pavēstīja uzņēmējiem, ar kādām grūtībām nācās saskarties un kā vēsturiskas ēkas var izmantot tūrisma vajadzībām. Savu ideju izveidot Ludzā Loģistikas centru prezentēja SIA „Agroķīmija” valdes priekšsēdētāja Ināra Konovalova.

Vienlaicīgi Ludzas Tautas namā notika izstāde „Ludzas novada uzņēmēju diena”. Izstādē foruma dalībniekiem un novada iedzīvotājiem bija iespēja iepazīties ar deviņu uzņēmumu ražojumiem un nodegustēt produkciju. 

Foruma noslēgumā Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele izteica pateicību katram pasākuma dalībniekam par darbu, par dalību forumā, par jaunu informāciju un pieredzi. Speciāli šim forumam Ludzas novada pašvaldība izdeva uzņēmumu un investīciju katalogu „Ludzas novada attīstības iespējas”, kuru saņēma visi foruma dalībnieki. Pasākuma dalībnieki apmeklēja Ludzas novada ražotnes un investīciju objektus. 


Написать комментарий