Politika

Latvijas deputāti darbosies astoņās EP komitejās 03.07.2014

Saskaņā ar ceturtdien, 3.jūlijā, Eiropas Parlamentā (EP) pieņemto sarakstu, no Latvijas ievēlētie deputāti darbosies kopumā astoņās komitejās.

Toronto mērs atklāj, ka ir 'dzimis alkoholiķis' un izmēģinājis gandrīz visas narkotikas 03.07.2014

Dažādos skandālos iesaistītais Kanādas pilsētas Toronto mērs Robs Fords, kurš šonedēļ ir atgriezies darbā pēc rehabilitācijas kursa iziešanas, atklājis medijiem, ka ir "dzimis alkoholiķis" un ir ir izmēģinājis gandrīz visas narkotikas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Straujuma: Krievijas mērķis ir palielināt ietekmi Latvijā 03.07.2014

Otrdien Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) iepazīstināja Saeimu ar ziņojumu par Latvijas nacionālo drošību.

Šlesera atgriešanās: "Mūs raksturo pieredze un patriotisms" 03.07.2014

Partija "Vienoti Latvijai" gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nenosauks vienu premjera kandidātu, bet gan cer, ka tas būs viens no pieciem partijas sarakstu līderiem reģionos, ceturtdien, 3.jūlijā, partijas preses konferencē atklāja politiskā spēka pārstāvji.

Sarkozī: Lietai pret mani ir politiski nolūki 03.07.2014

Francijas eksprezidents Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy), pret kuru ierosināta lieta par ļaunprātīgu varas stāvokļa izmantošanu, norādījis, ka uzsāktajai oficiālajai izmeklēšanai ir politiski mērķi.

Jaunās partijas 5% barjeru Saeimas vēlēšanās nepārvarēs, uzskata bijusī prezidente 03.07.2014

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga šaubās, ka jaundibinātās partijas šoruden gaidāmajās Saeimas velēšanās pārvarēs piecu procentu barjeru, to viņa ceturtdienas, 3.jūlija, rītā sacīja LNT raidījumā "900 sekundes".

Daugavpili Holokausta upuru piemiņas dienā apmeklēs Latvijas premjerministre 03.07.2014

Pēdējā laikā mūsu pilsētu bieži vien apmeklē augsti stāvošas oficiālās personas.

Vīķe-Freiberga: Varu gulēt puslīdz mierīgi 03.07.2014

Ja mēs nebūtu NATO, šobrīd būtu drūmā situācijā, uzskata eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

ASV nav miera nesēji ES, jo uzskata, ka visi nerezidenti ir teroristi! 03.07.2014

Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) vērienīgā datu ieguves programma, kas ir vērsta pret ārvalstu pilsoņiem, lielā mērā ir legāls un vērtīgs instruments cīņā pret terorismu, norāda uzraudzības komisija, ziņo LETA.

Repše nekur nav aizgājis un gatavs startēt kā līderis 03.07.2014

Partija Latvijas attīstībai (LA) startēs Saeimas vēlēšanās ar savu sarakstu visos piecos vēlēšanu apgabalos, ir pārliecināts tās priekšsēdētājs Einars Repše, kurš būs saraksta līderis Vidzemē.

Bžežinskis: Krievija cietīs lielāko zaudējumu savā vēsturē 03.07.2014

Karš pret ukraiņiem ir noskaņojis pret Krieviju 40 miljonus slāvu, kuri vēsturiski nav bijuši krieviem naidīgi, un Ukraina Krievijai kļūst par ilgstošu problēmu, kas Maskavai nozīmē neatgriezenisku milzīgas teritorijas zaudējumu – lielāko Krievijas imperiālās ekspansijas vēsturē, uzskata pazīstamais politikas eksperts Zbigņevs Bžežinskis.

Vācijas, Krievijas, Francijas un Ukrainas ārlietu ministri aicina sākt sarunas par pamieru 03.07.2014

Tikšanās laikā Berlīnē Vācijas, Krievijas, Francijas un Ukrainas ārlietu ministri vienojušies sākt jaunas sarunas par pamieru Ukrainā, trešdien vēsta ārvalstu mediji.

Krievija jebkurā brīdī var sākt uzbrukumu Ukrainai, paziņo Parubijs 02.07.2014

Krievija jebkurā brīdī var sākt atklātu militāru agresiju pret Ukrainu, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda", atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās Drošības padomes sekretāru Andreju Parubiju.

EDSO Parlamentārā asambleja mudina Krieviju pārtraukt Baltijas valstīs dzīvojošo krievu "kūdīšanu" 02.07.2014

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiekošajā EDSO Parlamentārās asamblejas sēdē otrdien, 1. jūlijā pieņemta virzītā rezolūcija, kurā nosodīta Krievijas īstenotā Ukrainā ietilpstošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, turklāt Krievijai izvirzīta prasība izbeigt provokatīvus militāros lidojumus virs Baltijas reģiona.

Aizturētajam Francijas eksprezidentam Sarkozī draud desmit gadi 'aiz restēm' 02.07.2014

Otrdien, 1. jūlijā aizturēto Francijas bijušo prezidentu Nikolā Sarozī, kurš tiek turēts aizdomās par tirgošanos ar ietekmi un dalību korupcijā, likumsargi nopratinājuši aptuveni piecpadsmit stundas.

Deputāts no Latgales: Satversmes preambula neko īpaši nemainīs 02.07.2014

Jā ziņots, jūnija beigās Saeimas deputāti galīgajā lasījumā pieņēma Satversmes preambulu.

Berlīnē Ukrainas un Krievijas ārlietu ministri meklēs konflikta risinājumus 02.07.2014

Trešdien, 2.jūlijā, Berlīnē tiksies Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas ārlietu ministri, lai apspriestu Ukrainas krīzes iespējamos risinājumus.

Ukrainā sāksies jauna asinsizliešana ar neparedzamām sekām valdībai, paziņo Lavrovs 02.07.2014

Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs telefonsarunā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju paudis nožēlu par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko lēmumu nepagarināt pamieru un sacījis, ka tas izraisīs jaunu asinsizliešanu ar neparedzamām sekām Ukrainas valdībai.

Putins: Krievija anektēja Krimu, lai nepieļautu NATO atnākšanu 02.07.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimu, lai nepieļautu NATO karavīru ierašanos pussalā, vēsta aģentūra UNIAN.

Nils Ušakovs mēra amatā jau piecus gadus 02.07.2014

Šodien aprit pieci gadi kopš 2009. gadā par Rīgas domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Nils Ušakovs.

Lembergs iesniedz kasācijas sūdzību par AT lēmumu 01.07.2014

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs norāda: "esmu saņēmis LR Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas pilnu sprieduma tekstu sakarā ar manu apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2011. gada 14.oktobra spriedumu civillietā manā prasībā pret Latvijas valsti LR Ģenerālprokuratūras personā un LR Finanšu ministrijas personā par publicētu goda un cieņas aizskarošu ziņu atsaukšanu un mantiskās kompensācijas piedziņu."

Putins paziņo, ka Porošenko ir uzņēmies pilnu atbildību par notiekošo Ukrainā 01.07.2014

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko, atsakoties no pamiera, ir uzņēmies pilnu atbildību par notiekošo Ukrainā.

Vizītē Latvijā ieradas Austrijas prezidents 01.07.2014

Otrdien divu dienu oficiālā vizītē Latvijā ieradies Austrijas prezidents Heincs Fišers ar kundzi Margitu Fišeri.

Straujuma: Latvijas neatkarība nav pārdodama 01.07.2014

"Latvijas neatkarība nav pārdodama," to, komentējot Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites izteikumus, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma, teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šulcs atkārtoti kļūst par Eiropas Parlamenta prezidentu 01.07.2014

Par Eiroparlamenta prezidentu otrdien, 1.jūlijā atkārtoti kļuvis vācietis Martins Šulcs (58).

J.Viļums: Pastāv iespēja, ka gaidāmajās vēlēšanās Reformu partija un Latgales partija sadarbosies 01.07.2014

Pirms kāda laika bija parādījusies informācija, ka deputāts Juris Viļums, kurš Latvijas Saeimā tika ievēlēts no Reformu partijas saraksta, nolēmis to pamest.

Aizturēts Francijas eksprezidents Sarkozī 01.07.2014

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī ir aizturēts nopratināšanai aizdomās par nelegālu savas politiskās ietekmes izmantošanu, atsaucoties uz avotiem juridiskajās aprindās, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Sociālajos tīklos apsmaida ministri Broku 01.07.2014

Par sociālo tīklu lietotāju apsmaidīšanas objektu kļuvusi tieslietu ministre Baiba Broka: pēc SAB paziņojuma par ministres nepielaišanu valsts noslēpumam twitter.com parādījās vietne ar nosaukumu «Atklāj Brokai noslēpumu». Brokas noslēpumu sāga vēršas plašumā.

Itālija oficiāli pārņem ES prezidentūras stafeti 01.07.2014

Itālija, otrdien, 1.jūlijā uz pusgadu kļuvusi par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti. ES prezidentūru Itālija pārņem no Grieķijas un nākamā gada sākumā to nodos Latvijai.

Porošenko paziņo par pamiera pārtraukšanu Donbasā 01.07.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis par pamiera pārtraukšanu Donbasā, atsaucoties uz prezidenta Preses dienesta paziņojumu 1.jūlijā vēsta Ukrainas mediji.

Zemās aktivitātes dēļ Lietuvā izgāžas referendums 30.06.2014

Lietuvas vēlētāju zemās aktivitātes dēļ referendums par iespēju aizliegt pārdot Lietuvas zemi ārvalstniekiem nav noticis, ziņo LETA-ELTA.

Kazahstāna un Baltkrievija neatbalsta Krievijas ieceri paaugstināt Ukrainai muitas nodokli 30.06.2014

Kazahstānas un Baltkrievijas pārstāvji Eirāzijas Ekonomiskās komisijas (EEK) sēdē noraidījuši Krievijas ierosinājumu paaugstināt Ukrainai muitas nodokli, vēsta portāls "Pravda.ru".

Sprūdža izteikumi par Lembergu tiesā atzīti par pamatotu viedokli 30.06.2014

Jūrmalas pilsētas tiesa noraidījusi Aivara Lemberga prasību pret bijušo pašvaldību ministru Edmundu Sprūdžu par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atvainošanos, jo secinājusi, ka Sprūdža teju divus gadus vecie izteikumi, piemēram, ka Lembergam jāsaņem taisnīgs sods un tāpat kā zagļiem no filmām jāsēž cietumā, bijis vien ekspolitiķa subjektīvs viedoklis.

Bulgārijā prezidents atlaiž parlamentu 30.06.2014

Bulgārijas prezidents Rosens Plevnelijevs paziņojis, ka atlaidīs parlamentu un iecels jaunu pagaidu valdību laikā, kad valstī saglabājas banku sistēmas apdraudējums.

Vācieši neatbalsta NATO militārās klātbūtnes palielināšanu Baltijā 30.06.2014

Lielākā daļa Vācijas sabiedrības neatbalsta lielāku NATO militāro klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā, uzskatot to par nevajadzīgu Krievijas provocēšanu, secināts respektabla vācu ārpolitikas izdevuma pasūtītā sabiedrības viedokļa aptaujā.

Saeimas darbinieki maijā atlīdzībā saņēmuši teju 500 000 eiro 30.06.2014

Saeimas darbiniekiem un parlamenta autobāzē strādājošajiem maijā atlīdzībā kopumā izmaksāti 456 490 eiro.

Lietuvā vēlēs mērus tiešās vēlēšanās 30.06.2014

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite (Dalia Grybauskaitė) aizvadītajā nedēļā uzdevusi kultūras ministram Šarūnam Birutim (Šarūnas Birutis) rast iespējas, kā aizsargāt valsts informatīvo telpu.

Ekspremjeri nestāsies Šlesera partijā, paziņo Godmanis 30.06.2014

Bijušais premjerministrs un kādreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis gan startēs 12. Saeimas vēlēšanās no sava bijušā partijas biedra Aināra Šlesera vadītās partijas "Vienoti Latvijai", taču negrasās kļūt par šīs partijas biedru.

Porošenko piekritis pagarināt pamieru par 72 stundām 27.06.2014

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piekritis par 72 stundām pagarinās pamieru Ukrainas austrumos, kura termiņš beidzas piektdien, atsaucoties uz kāda augsta ranga Eiropas diplomāta teikto, vēsta aģentūra UNIAN.

Porošenko ir "nacistu Frankenšteins", paziņo Putina padomnieks 27.06.2014

Pirms Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas Asociācijas līguma parakstīšanas Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks Sergejs Glazjevs intervijā raidsabiedrībai BBC Ukrainas līderi Petro Porošenko nodēvējis par "nacistu".

ES paraksta Asociācijas līgumus ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu 27.06.2014

Piektdien Briselē parakstīti Eiropas Savienības (ES) Asociācijas līgumi ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu, kas paredz ciešu politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju ar ES, stiprinot demokrātiju, tirgus ekonomiku, kā arī labu pārvaldību reģionā, ziņo LETA-AFP.

KNAB acī ieknābj Valsts kontrole 27.06.2014

Kamēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ieildzis priekšnieka Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes konfliktu riņķa dancis, atklājies, ka iestāde netiek galā ar savu pamata funkciju izpildi, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Rogozins skaidro kā NATO „gudrās aizsardzības sistēmas” stratēģija apdraud eiropiešus 27.06.2014

NATO realizējamā „gudrās aizsardzības sistēma” novedīs pie pilnīga eiropiešu suverenitātes zuduma un pilnas atkarības no Pentagona, paziņoja Krievijas viceprezidents Dmitrijs Rogozins.

Vienotība Eiropas Parlamenta vēlēšanām iztērē 813 810 eiro 27.06.2014

Partijas "Vienotība" tēriņi saistībā ar šogad notikušajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām bija 813 810 eiro, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtais partijas izdevumu un ieņēmumu pārskats, ziņo LETA.

Ukraina, Moldova un Gruzija Briselē parakstīs ES Asociācijas līgumu 27.06.2014

Piektdien, 27.jūnijā, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vadītāju samita laikā tiks parakstīts ES asociācijas līgums ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju.

ASV politiķis sūdzēs tiesā Obamu 26.06.2014

ASV Pārstāvju palātas spīkers Džons Bēners no Republikāņu partijas gatavojas sūdzēt tiesā prezidentu Baraku Obamu, ziņo LETA-"NBC News".

ASV Valsts departaments: Mēs neesam noklausījušies Porošenko, Merkeles, Olanda un Putina sarunas 26.06.2014

Amerikas pārstāvjus interesē, kādā valodā runāja četri līderi.

Kalvītis atgriezīsies politikā; par treknajiem gadiem nejūtas vainīgs 26.06.2014

Kādreiz politikā ļoti zināmi cilvēki gatavi kopā ar partijas «Vienoti» Latvijai!» līderi Aināru Šleseru atgriezties uz lielās politiskās skatuves. Laikraksts «Diena» ceturtdien vēsta, ka kādreizējie politiskie līderi 3.jūlijā paziņos par startu Saeimas vēlēšanās.

Striķei izsaka rājienu 26.06.2014

Disciplinārlietā par pārvietošanās ierobežojumu, lai nodrošinātu likumā "Par valsts noslēpumu" noteikto valsts noslēpuma objektu aizsardzību, neievērošanu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei piemērots rājiens, ziņo LETA.

Judins: Amatpersonu kriminālprocesi jāpabeidz pēc iespējas ātrāk 26.06.2014

Latvijā trešdien, 25.jūnijā, stājušies spēkā grozījumi Kriminālprocesa likumā (KPL), kas paredz, ka kriminālprocesiem, kuros apsūdzētas valsts amatpersonas, kas ieņem atbildīgu stāvokli, ir priekšrocība salīdzinājumā ar citiem kriminālprocesiem.