Latvijas deputāti darbosies astoņās EP komitejās

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Saskaņā ar ceturtdien, 3.jūlijā, Eiropas Parlamentā (EP) pieņemto sarakstu, no Latvijas ievēlētie deputāti darbosies kopumā astoņās komitejās.

Valdis Dombrovskis darbosies Budžeta komitejā, Artis Pabriks – Starptautiskās tirdzniecības komitejā, bet Sandra Kalniete, Andrejs Mamikins un Iveta Grigule – Ārlietu komitejā, informē EP Informācijas birojs Latvijā.

Savukārt Tatjana Ždanoka būs Nodarbinātības komitejas un Lūgumrakstu komitejas locekle, Krišjānis Kariņš turpinās darboties Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā, bet Roberts Zīle – Transporta komitejā. Grigule bez Ārlietu komitejas darbosies arī Drošības un aizsardzības apakškomitejā.

Deputātu sadalījumu komitejās ierosina parlamenta politiskās grupas, pamatojoties uz pašu deputātu izrādīto interesi. Deputātu sadalījumam komitejās ir proporcionāli jāatspoguļo EP politiskais sastāvs.

Vēl līdz galam nav apstiprināts aizvietotājlocekļu saraksts, tomēr dokumenta projekts liecina, ka Latvijas deputāti kā aizvietotāji varētu darboties arī Lauksaimniecības, Kultūras, Ekonomikas, Iekšējā tirgus, Pilsoņu brīvību un Reģionālās attīstības komitejās.

Visu EP komiteju konstitutīvās sanāksmes notiks pirmdien, 7.jūlijā. Šajās sanāksmēs deputāti ievēlēs komitejas prezidiju – priekšsēdētāju un līdz četriem priekšsēdētāju vietniekiem (uz divarpus gadu pilnvaru termiņu).

Kā vēstīts, EP vēlēšanās uzvarējusi partija Vienotība, kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem.

Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem – nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), partijai Saskaņa, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienībai (LKS).

Vienotību EP pārstāvēs Saeimas deputāti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, kā arī pašreizējie EP deputāti Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš, Saskaņu – žurnālists Andrejs Mamikins, ZZS – Saeimas deputāte Iveta Grigule, nacionālo apvienību – pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, bet LKS – pašreizējā EP deputāte Tatjana Ždanoka.


Написать комментарий