„Labiekārtošana-D” no firmas, kura pieder deputātam, iepērk zemi gandrīz par 11 eiro par kubikmetru bez PVN 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau tika ziņots, ka konkursā par melnzemes piegādi Daugavpils municipālajam uzņēmumam „Labiekārtošana-D” par summu 39 775 eiro bez PVN uzvarējusi firma "MAFKIS", kuras valdes loceklis pirms pašvaldības vēlēšanām bija Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs.

Interesanti, ka firma saskaņā ar Lursoft datu bāzes informāciju nodarbojas ar kafijas, tējas, kakao un garšvielu vairumtirdzniecību.

Pēc portāla lūguma uzņēmums „Labiekārtošana-D” sniedza papildinformāciju par šo pasūtījumu. Izrādījās, ka kopējais iepirkuma apjoms tiek plānots līdz 3 700 kubikmetriem. Tādējādi pēc piedāvātās cenas vienu melnzemes kubikmetru uzņēmums iepērk par 10,75 eiro bez PVN.

Uzņēmuma „Labiekārtošana-D” iecirkņu vadītājs M. Garkuls paskaidroja, ka konkursā uzvarējusī firma bija vienīgais konkursa pretendents, tās piedāvājums – atbilstošs konkursa nolikumam, bet auglīgās zemes kvalitāti firma apstiprina ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra testēšanas rezultātiem.

Zemi tiek plānots piegādāt uz Daugavpils administratīvo teritoriju uzņēmumam deleģēto funkciju nodrošināšanai saskaņā ar iespējamiem apzaļumošanas darbu pasūtījumiem. Līguma nosacījumi paredz, ka pasūtītājs „Labiekārtošana-D” līguma darbības laikā negarantē pilnā apjomā iepirkt specifikācijā norādīto zemes daudzumu, jo faktiskā izpilde būs atkarīga no saņemtajiem pasūtījumiem un to specifikas. Līguma darbības termiņš no 21. maija līdz šā gada beigām. Šajā laikā tiks izpildīti regulāri noteikta apjoma pasūtījumi. Iegādātā zeme netiks uzglabāta, bet saskaņā ar pasūtījumiem tiks piegādāta objektiem pilsētas teritorijā, tiek ziņots uzņēmuma „Labiekārtošana-D” atbildē.

Saskaņā ar sludinājuma dēļa informāciju internetā vidējā melnzemes cena Latvijā sastāda aptuveni 5 eiro par kubikmetru. Lai pārliecinātos, ka melnzeme, kuru piegādā firma par šādu cenu, tik tiešām pilsētai nesusi labumu, portāls nosūtīja papildus pieprasījumu ar lūgumu norādīt vietas, tieši uz kurieni tā tika piegādāta.   


Написать комментарий

Lai ved pie mums, mēs visu paņemsim par tik lētu cenu!