Parīzes dome aicina mīlnieku slēdzeņu pieslēgšanas vietā uzņemt pašbildi

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Parīzes dome pirmdien aicinājusi mīlniekus apliecināt jūtas ar pašbildi, nevis slēdzenes iekarināšanu kādā no pilsētas tiltiem.

Kā jau ziņots iepriekš, jūnijā no mīlētāju atslēgu svara sabruka daļa gājēju tilta margu, liekot amatpersonām evakuēt cilvēkus un slēgt tiltu.

Tūkstošiem mīlētāju no visas pasaules ik gadu apmeklē Mākslas tiltu Parīzē, lai savu jūtu mūžīgumu apliecinātu, pieslēdzot pie tilta margām piekaramo atslēgu, bet atslēgu iemetot Sēnā.

Divi Parīzē dzīvojoši amerikāņi martā sāka kampaņu pret mīlas slēdzenēm, savācot tūkstošiem parakstu petīcijai, kurā pieprasīts noņemt slēdzenes, jo tās esot bīstamas un nepievilcīgas.

"Mēs vēlamies dot pāriem alternatīvu - pašbildes uzņemšanu tā vietā, lai pieslēgtu mīlnieku slēdzeni. Parīzes tiltiem tās ir par smagu," aģentūra AFP atsaucas uz domes pārstāvjiem.

Pie tiltiem uzliktas zīmes, kas aicina laimīgos pārus uzņemt kopīgu fotogrāfiju un augšupielādēt to vietnē "lovewithoutlocks.paris.fr" vai tvītot to ar mirkļbirku "#lovewithoutlocks".

"Tas ir pirmais solis plašākā plānā," norāda dome. "Mēs mēģināsim likt cilvēkiem saprast, ka mīlnieku slēdzenes nenāk par labu Parīzes kultūras mantojumam un ka tas nav ideāls veids, kā simbolizēt mīlestību."


Написать комментарий