Kravčenoka Latvijas pludmales volejbola čempionātā paliek otrā

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Daugavpils volejboliste Anastasija Kravčenoka pārī ar Agnesi Caicu Latvijas pludmales volejbola čempionāta Ergo Open 5. posmā Vīrognā ieņēma otro vietu. Vīriešu konkurencē no daugavpiliešiem līdz pusfinālam neizdevās tikt nevienam no pāriem, informē Sporta pārvaldes portāls.

Latvijas pludmales volejbola čempionāta posms Vīrognā notika jau otro gadu pēc kārtas. Kopumā sacensībām pieteicās 34 pāri no dažādām Latvijas un Lietuvas pilsētām. Īpašas cerības tika saistītas ar Daugavpils volejbolisti Anastasiju Kravčenoku, kura spēlēja pārī ar Agnesi Caicu.

Abas ļoti veiksmīgi aizvadīja visu turnīru, līdz pat finālam nezaudējot ne spēli. Viegli uzvaras gan nenāca, jo gan grupu turnīrā, gan pusfinālā uzvaru nodrošināšanai nācās spēlēt trīs setus. Pusfinālā izšķirošais trešais sets tika uzvarēts ar 16:14!

Varoņdarbu gandrīz izdevās paveikt arī finālā, tomēr Alise Lece un Marta Ozoliņa panākumu noturēja, otrā seta galotnē uzvarot ar 23:21. Caica kopā ar Kravčenoku noslēgumā ierindojās otrajā vietā.

Vīriešu konkurencē no Daugavpils pāriem līdz labāko astotniekam izdevās tikt Dmitrijam Lavrenovam un Ērikam Voroņko. Ceturtdaļfināla spēlē viņi divos setos piekāpās topošajiem turnīra uzvarētājiem Gintam Antomam ar Dāvi Nātriņu, ieņemot dalītu 5.-8. vietu.

Aizņemtības dēļ turnīrā nevarēja spēlēt iepriekšējo posmu uzvarētāji un galvenie Latvijas čempionāta favorīti Točs/Finsters un Regža/Āboliņš. Atgādināsim, ka Točs ilgākus gadus pārstāvēja DU komandu Schenker volejbola līgā, bet Haralds Regža ir Daugavpils BJSS absolvents.


Написать комментарий