Balvos godina Pasaules Jauniešu dienu krustu

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Šodien, 7.augustā, izturīgākie un pacietīgākie Balvu Romas katoļu baznīcas un citu draudžu locekļi un interesenti Balvos sagaidīja un godināja Pasaules Jauniešu dienu krustu, ziņo Balvu novada portāls.

Balvu Vissvētās Trīsvienības prāvests Jānis Bārtulis klātesošos aicināja lūgties un pagodināt krustu, lai mēs būtu brīvi no grēka, lai tos spētu nožēlot un izlīgt ar tuvāko. Prāvests aicināja lūgties par savu tuvāko, par savu pilsētu, novadu un Māras zemi Latviju. Pēc lūgšanām, ikvienam klātesošajam bija iespēja pagodināt Jauniešu dienu ceļojošo krustu.

Krusts, kuru pāvests Jānis Pāvils II pasniedza jauniešiem pirmo Pasaules Jauniešu dienu laikā Romā 1984.gadā un kurš kopš tā laika simboliski ceļojis apkārt pasaulei, un Dievmātes ikona „Salus Populi Romani", kas kopš 2003. gada ceļo kopā ar Krustu, uz Balviem un Latviju atceļojis pirmo reizi. Krusta svētceļojums no valsts uz valsti ir liecība mīlestībai, ciešanām un piedošanai. Latvijā krusta ceļojums notiek nākamo Pasaules Jauniešu dienu, kas risināsies Krakovā 2016. gadā, gaidās.

Jaunieši, kuri devušies krusta svētceļojumā, pastāstīja, ka tas kopā ar pamatni sver 42 kilogramus un ir četrus metrus garš. Uz tā ir piestiprināta plāksne ar svētā pāvesta Jāņa Pāvila II novēlējumu jauniešiem: "Mani dārgie jaunieši, noslēdzot šo Svēto gadu, es jums uzticu šī Jubilejas gada zīmi - Kristus krustu! Nesiet to pa visu pasauli kā Kristus mīlesības pret cilvēci zīmi. Un dariet zināmu visiem, ka tikai Kristus nāvē un augšāmcelšanās mēs varam atrast pestīšanu un izpirkšanu." (Roma, 1984. gads, Lieldienas).

Pasaules Jauniešu dienas ik pēc trim gadiem notiek kādā no pasaules kontinentu lielajām pilsētām, un tajās piedalās ap divi līdz četri miljoni jauniešu no visas pasaules, tai skaitā arī Latvijas. Cerams, ka šis krusta svētceļojums arī Balvu novada jauniešus iedrošinājis piedalīties Jauniešu dienās Krakovā 2016.gadā.


Написать комментарий