Juniori sacentās Latvijas čempionātā airēšanā

foto: msg.edu.lv
foto: msg.edu.lv

Aizvadītajās brīvdienās Jūrmalā norisinājās Latvijas čempionāts akadēmiskajā airēšanā B grupas junioriem (16 gadus veci sportisti un jaunāki), ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Daugavpils jaunie airētāji startēja visu laivu klasēs un uzrādīja lieliskus rezultātus. Pirmajā sacensību dienā vieniniekā debitēja Aleksejs Semjonovs (2000. dzimšanas gads), kurš sīkstā cīņā nodrošināja vietu finālā. Tajā viņš ieņēma sesto vietu. Aleksejam tas ir labs sasniegums, ņemot vērā arī to, ka viņš bija jaunākais šo sacensību dalībnieks.

Šajā pašā dienā uz starta izgāja mūsu pāra četrinieks - Jevgeņijs Bobiļovs, Rovoams Gavrilovs, Artūrs Škutāns, Norberts Duļbinskis. Priekšbraucienā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara, bet finālā iegūta bronza.

Otrajā dienā mūsu sportisti pārsēdās uz bezstūrmaņa četrinieku un pāru divnieku. Četriniekā Duļbinskis, Gavrilovs, Škutāns, Semjonovs kļuva par Latvijas čempioniem, ļoti pārliecinoši apsteidzot sekotājus. Divniekā Bobiļovs un Gavrilovs iesaistījās ļoti aizraujošā cīņā. Visas ekipāžas uzrādīja ļoti labus rezultātus, tādēļ finālā tika tikai paši ātrākie un izturīgākie. Starp viņiem tika arī mūsu pāris, kurš atkal izrādījās jaunākais no visiem. Cīņā par medaļām pietrūka pavisam nedaudz – ceturtā vieta.

Junioru treneru Ludmila Ivanova bija ļoti apmierināta ar sasniegto, sakot, ka nākotnē ar tādu mērķtiecību, centību un vēlmi uzvarēt varēs sasniegt vēl augstākus sportiskos rezultātus.


Написать комментарий