Būs jauna pirmsskolas grupiņa pie Laimiņas sākumskolas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līvānu novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu par jaunas pirmsskolas grupiņas atvēršanu 5  - 6 gadus veciem bērniem, lai nodrošinātu Līvānu novada ģimeņu atvasēm obligāto pirmsskolas apmācību, ziņo Līvānu novada portāls.

Jaunā grupiņa tiks iekārtota Līvānu 1. vidusskolas Laimiņas sākumskolā.

Tā kā brīvu vietu skaits Līvānu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķīši” un filiālē „Pastariņi” ir ierobežots, tad ar 2014.gada 1.septembri darbu uzsāks jauna pirmsskolas apmācības grupiņa Laimiņas sākumskolā.

Ir uzsākti telpu remontdarbi, kuru veikšanai dome ar balsojumu piešķīrusi 17 990 euro. Remonts tiks veikts gan klases telpās, gan gaitenī un sanitārajās telpās. Remonta darbus veiks pašvaldības SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”.  Pašvaldība cenšas piesaistīt arī sponsoru atbalstu klašu telpu aprīkojuma un mēbeļu iegādei.

Līvānu pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķīši” un „Pastariņi” kopumā izglītojas 317 pirmsskolas vecuma bērni, tajā skaitā 139 ir bērni ir vecumā no 5 līdz 6 gadiem, kas apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu.

Pirmsskolas grupiņas darbojas arī pie visām Līvānu novada vispārizglītojošajām skolām gan pilsētā, gan Līvānu novada pagastos.


Написать комментарий