Naftas cena tuvu pusgada zemākajai atzīmei

foto: novanews.com.ua
foto: novanews.com.ua

Pirmdien ASV vieglās jēlnaftas WTI cena tuvojās sešu mēnešu zemākajai atzīmei, gaidot jaunākos datus, kas signalizēs par ASV ekonomikas situācijas uzlabošanos, savukārt Ziemeļjūras markas Brent cena būtiski nemainījās.

Pagājušajā nedēļā WTI cena piedzīvoja straujāko nedēļas kritumu septiņu mēnešu laikā, samazinoties par 4,1%, un piektdien kontrakta cena saruka par 0,3% līdz 97,88 dolāriem par barlu, kas ir zemākā cena kopš februāra sākumā. Pirmdien WTI cena septembra piegādēm bija 98 dolāri par barelu. Šajā gadā kopumā cenas samazinājušās par 0,5%. Cenu pagājušajā nedēļā samazināja prognozes tirgus dalībnieku vidū, ka ASV benzīna pieprasījums ir vājāks nekā gaidīts.

Savukārt Brent cena septembra piegādēm pakāpās par 21 centu līdz 105,05 dolāriem par barelu.

«Patlaban nepastāv bailes par piegādes apjomiem,» norāda Newedge Group eksperts Kens Hasegava, piebilstot, ka tehniskajos grafikus pagājušajā nedēļā varēja vērot lielu kritumu un WTI un Brent tuvojas atbalsta līmeņiem – WTI ir tuvu 97,5 dolāriem par barelu, bet Brent – 104 dolāriem par barelu. Ja cena noturēsies un nepaslīdēs zem tiem, tad cena atkal pakāpsies, uzskata eksperts.


Написать комментарий