Kā orientieristi vasaru izaicināja…

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmajās augusta brīvdienās Daugavpils un tuvākās apkaimes orientieristi tikās karjerā “Smiltāji”, lai atsvaidzinātu savas orientēšanās prasmes un cīnītos par uzvaru savās vecuma grupās, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Daudziem šīs sacensības tiešām kļuva par izaicinājumu, jo startēt garajā distancē pēc vairāk nekā mēneša garā pārtraukuma sacensību sezonā ir īsts pārbaudījums uz izturību. Uz starta karstajā vasaras sestdienā pulcējās visu paaudžu parstāvji. Par čempioniem bērnu un jauniešu grupās kļuva Ksenija Baranovska (S8), Pāvels Ragožins (V8), Natālija Tumanova (S12), Ilja Mikulovs (V12), Ieva Ivbule (S16), Konstantīns Bogdanovs (V16) un Aleksejs Baranovskis (OPEN). Savukārt dāmu un kungu konkurencē čempionu titulus izcīnīja Ilona Gricāne (S40), Justs Lūkins (V40), Daina Lūkina (S50), Vjačeslavs Dedelis (V50), Dzidra Brilte (S60) un Jūrijs Jevdokimovs (V60).

Elites grupās kā ierasts, risinājās spraigāka cīņa. Starp sievietēm S21 grupā, 7,2 km garajā distancē, godalgoto trešo vietu izcīnīja Jūlija Matvijenko, otrajā vietā ierindojās Ļubova Pavļukova, savukārt par uzvarētāju kļuva Anastasija Smoļakova. Arī vīriem nācās mērot vienu no garākajām distancēm šajā sezonā (9,9 km), taču neskatoties uz to, vietu izkārtojumu izšķīra vien dažas sekundes. Ar deviņu sekunžu pārākumu pār ceturto vietu, bronzas godalgu V21 grupā izcīnīja Mihails Smilgins, kuru, par 14 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvējs Dmitrijs Andrejevs, bet pārliecinošu uzvaru guva “OK Stiga” juniors Jevģēnijs Danilovs.

Ar pārējiem rezultātiem un turpmāko sacensību kalendāru var iepazīties www.okstiga.com.


Написать комментарий