MIL: ES krieviem, kuri iekļauti sankciju sarakstā, piedāvājusi uzdāvināt Itālijas uzvalkus

foto: kuponi.com.ua
foto: kuponi.com.ua

Itālijas-Krievijas tirdzniecības palāta aicinājusi uzņēmējus, kuriem ir intereses Krievijā, atbalstīt „Krievijas valdības darbības” un no ES sankcijām „cietušajiem” ierēdņiem un uzņēmējiem piešķirt atlaides Itālijas apģērbiem.

Pie Itālijas-Krievijas tirdzniecības palātas locekļiem saistībā ar kārtējo ES sankciju paketi pret Krieviju vērsās palātas viceprezidents, investīciju holdinga General Invest vadītājs Vinčenco Trani. Aicinājumā viņš atgādina, ka sarakstā iekļautas „25 juridiskās un 93 fiziskās personas”, tai skaitā pirmais prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Aleksejs Gromovs, bankas „Северный морской путь” direktoru padomes priekšsēdētājs Arkādijs Rotenbergs, bankas „Rossija” akcionāri Jurijs Kovaļčuks un Nikolajs Šamalovs, raksta «Коммерсант».
Pēc Trani vārdiem „sankciju valoda mūsdienu pasaulē, kurā valstu ekonomikas ir cieši saistītas, ir vismaz neproduktīva, bet maksimums – kaitīga”. Bet sankciju dēļ „cietīs abas konflikta puses”, tai skaitā gan „vienkāršie krievi”, gan „vienkāršie eiropieši”, – ziņo vz.ru.

No savas puses uzņēmējs, kurš strādā Krievijā, nolēmis „atbalstīt Krievijas valdības darbības”, atļaujot sankciju sarakstā iekļautajiem „vai nu bez maksas, vai nu ar maksimālu atlaidi” uz sankciju darbības periodu „izmantot Itālijas zīmolu apģērbu veikalu pakalpojumus”, kuri ietilpst viņa holdingā. Bet citus Itālijas-Krievijas tirdzniecības palātas locekļus Trani aicina sekot viņa piemēram. Pēc viņa vārdiem „iniciatīvu pozitīvi uztvēra un atbalstīja Itālijas-Krievijas tirdzniecības palātas prezidents Rozario Alesandrello”.

Domes komitejas NVS lietās vadītājs Leonīds Sluckis, pret kuru agrāk tika ieviestas ES sankcijas, paziņoja, ka viņam „nav problēmu ar uzvalkiem”. „Man nav vajadzīgi ne pieci, ne desmit uzvalki. Bet labas gribas žestu esmu novērtējis. Patīkami, bet bezkaunīgi”, – atzīmēja deputāts. Itāliešu „protests” pat „šādā rotaļīgā formā” rāda Eiropas „skeptisko” attieksmi pret „Panatlantisko ekspansiju”, apgalvoja Sluckis.

Atgādināsim, ka trešdien ES Padome apstiprināja vēl 8 cilvēku un 3 kompāniju iekļaušanu atjaunotajā melnajā sarakstā, tādējādi kopējais šajā sarakstā iekļauto skaits pieauga līdz 95 fiziskām un 23 juridiskām personām.

Tāpat ES ieviesa sektorālas sankcijas pret Krievijas finanšu sektoru. Ierobežojumi skar 5 Krievijas bankas: Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, ВЭБ un Россельхозбанк. ES atcēla sankcijas Krievijas valsts banku meitas bankām, kuras reģistrētas ES.

 


Написать комментарий