Ekstrēmais tūrisms: Piedāvā ekskursijas pa izpostītajām Ukrainas pilsētām

foto: db.lv
foto: db.lv

Austrumukrainā popularitāti gūst ekstrēms tūrisma veids – ekskursija uz Ukrainas izpostītajām pilsētām, kuras atbrīvojis karaspēks, piemēram, Slovjansku vai Kramatorsku, raksta portāls vkulake.com.

Cena pilsētu apmeklējumam, kur vēl nesen notika karadarbība, ir sākot no 100 grivnām (89 eiro) līdz pat 8000 grivnu (710 eiro), ja tūristi vēlas doties uz pilsētām, kur vēl notiek karadarbība. Biļetes līdz galamērķim jāiegādājas atsevišķi.

Standarta ekskursija pa atbrīvotajām pilsētām ietver objektus, kuri tika izpostīti karadarbības laikā, kā arī stāstus par šajās vietās notikušo. Ekskursijas laikā atrastos priekšmetus – patronas, apvalkus un citas lietas, var ņemt līdzi bez maksas. Var šķist paradoksāli, ka laikā, kad paši civiliedzīvotāji cenšas atstāt bīstamās vietas pilsētā, ir cilvēki, kas vēlas tur izklaidēties vai pelnīt no tā. Tomēr, jāatzīst, ka ir pietiekami daudz cilvēku, īpaši ārvalstnieku, kurus interesē šis piedāvājums.

Jāatgādina, ka kopš aprīļa vidus Austrumukrainā notiek ukraiņu cīņas pret separātistiem, kuri sagrābuši Lugansku un Doņecku, pasludinot tās par atsevišķām republikām. Kaujas notiek ar gaisa kuģu un smagās artilērijas palīdzību. Kauju laikā ir nogalināti vairāk nekā 3 tūkstoši cilvēku, bet vēl aptuveni 3,5 tūkstoši ir ievainoti.


Написать комментарий