Latvijas Reģionu apvienībai pievienojas Kristīgi demokrātiskā savienība

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Turpinot spēku konsolidāciju, otrdien, 29.jūlijā, tika parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Kristīgi Demokrātisko savienību (KDS) par kopīgu startu 12. Saeimas vēlēšanās.

Sadarbības līgums starp LRA un KDS definē abu politisko organizāciju kopējos mērķus un politiskās darbības uzdevumus, kā arī nosaka sadarbības principus un sadarbības noteikumus.

LRA un KDS kopējie mērķi un uzdevumi skar tādas jomas kā sabalansētu Latvijas novadu un reģionu attīstību un iedzīvotāju piesaistes reģioniem stiprināšanu, nodarbinātības veicināšanu, nacionālās ekonomikas attīstību un stiprināšanu, valsts pārvaldes modeļa pilnveidošanu, visas tautas vēlēta Prezidenta institūcijas izveidošanu, kā arī vairākus citus valstij nozīmīgus jautājumus.

Jāpiebilst, ka pirmdien, 28.jūlijā, tika parakstīts sadarbības līgums starp LRA un partiju Par Prezidentālu republiku. Savukārt 25.jūlijā – starp LRA un Latvijas Atdzimšanas partiju, bet 16.jūlijā starp LRA un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju.

Savukārt 27.jūnijā notikušajā LRA biedru pilnsapulcē tika pieņemts lēmums, ka 12. Saeimas vēlēšanās premjera kandidāts būs apvienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. Tāpat tika nolemts, ka apvienībā tiks uzņemta arī Kaspara Upaciera pārstāvētā politiskā partija, Ikšķiles novada Apvienība iedzīvotāji.


Написать комментарий