Krutojs ziedo Latvijas operai rekordlielu summu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijas Nacionālās operas (LNO) ēkā otrdien notiks "Jaunā viļņa" organizatora Igora Krutoja dzimšanas dienas svinības. Mūziķis svinēs savu 60.dzimšanas dienu.

Krutojs noīrējis LNO Lielo zāli ar tai pieguļošajām telpām savas dzimšanas dienas svinībām. Tas mūziķim izmaksājis 9873 eiro. Taču kā intervijā "Latvijas avīzei" pavēstīja LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, opera ieguvusi vēl daudz lielāku papildu naudu – Krutoja ziedojumu, kas ir 120 000 eiro. Šo naudu jau Opera saņēmusi. Citu tik lielu privātpersonas ziedojumu Operai Z. Liepiņš neatceroties.

Z. Liepiņa lēmuma pamatā ir tas, ka kultūrai gada beigās papildu naudas no valsts budžeta nebūšot un viņš tādu nedomā prasīt. Taču vajadzību ir daudz. "Mans uzdevums ir saimniecisks, nevis politisks," uzsvēra Liepiņš.

Lai ilustrētu, cik nepareizi būtu sākt šķirot politiski, ar kuru slēgt līgumu un ar kuru nē, viņš pieminēja, ka operā savu pasākumu rīkos ebreju biedrība, un tad šajā sakarā kāds varētu pieminēt palestīniešu situāciju, taču "es nebūšu tas tiesnesis", norādīja valdes priekšsēdētājs.

Krutojs ir Krievijas Tautas mākslinieks un vairāk nekā 300 kompozīciju autors. Viņa sacerētās dziesmas ir Allas Pugačovas, Valērija Ļeontjeva, Alsu, Laimas Vaikules, Mihaila Šufutinska un daudzu citu estrādes zvaigžņu repertuārā.

Krutojs ir arī holdinga "ARS" un "ARS - Records" prezidents, kas nodarbojas ar koncertu organizēšanu. Tāpat viņš ir producējis pārraides Krievijas televīzijā.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka no 22.jūlija līdz 27.jūlijam Jūrmalā notika jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas šogad īsi pirms sākuma iekļuva skandālā saistībā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šī pasākuma mūziķus.

"Melnajā sarakstā" iekļauti Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Krutojs paudis neapmierinātību ar šo lēmumu un izteicies, ka nevēlas pamest Jūrmalu, bet, ja tas notiks, tad konkurss Jūrmalā vairāk neatgriezīsies. Par to, vai konkurss turpmāk notiks Jūrmalā, Krutojs lems rudenī.


Написать комментарий