SIA „DDzKSU” uzskata, ka pelējums renovētajās mājās bieži vien rodas iedzīvotāju vainas dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, SIA „DDzKSU” notika preses konference, kurā uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja žurnālistiem par viņa vadītās organizācijas darba rezultātiem, kuri tika sasniegti šā gada pirmajos 6 mēnešos.

Viens no vietējo masu saziņas līdzekļu pārstāvju uzdotiem jautājumiem bija saistīts ar pelējumu renovētajās mājās. J.Oļenovs paskaidroja, ka šāda problēma patlaban pastāv sociālajā mājā Šaurā ielā 24.

Pēc SIA „DDzKSU” vadītāja vārdiem, pelējums dzīvojamās mājās var rasties sakarā ar nepareizi izvēlētiem renovācijas materiāliem, nepārdomātas ventilācijas dēļ.

„Bieži vien to ietekmē plastikāta logi, veļas žāvēšana uz radiatoriem vai radiatoru aizsegšana ar mēbelēm vai smagiem aizkariem. Rezultātā sāk uzkrāties mitrums, kas vēlāk uz sienām parādās kā pelējums. Sakarā ar to, ka ziemā siltums uzkrājas dzīvoklī, bet vasarā – ārā, gandrīz nekas nav pamanāms”, pastāstīja J.Oļenovs.

Ja telpās tiek konstatēts pelējums, tās jāizvedina. Ja ēkas ārpusē tiek konstatētas plaisas, uzņēmums cenšas tās novērst, izmantojot SIA „DDzKSU” līdzekļus, kuri ir domāti minētās dzīvojamās mājas apsaimniekošanai. Šādos gadījumos tiek pārbaudīta arī ventilācija.

Ja darbu apjoms pārsniedz tāmi, tiek organizēta mājas iedzīvotāju sapulce, kurā SIA „DDzKSU” darbinieki stāsta par izveidojušos situāciju un piedāvā jautājuma atrisināšanas variantu.

Daudzi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji, cenšoties izvairīties no pelējuma, patstāvīgi siltina dzīvokļus no iekšpuses. Pēc SIA „DDzKSU” darbinieku domām, šādos gadījumos labāk vērsties pie speciālistiem, kuri sniedz bezmaksas konsultācijas, iesaka nepieciešamos materiālus un stāsta par darbu gaitu.

Dzīvokļu siltināšana no iekšpuses ne vienmēr par pasargāt no pelējuma. Šādos gadījumos būtu ieteicams veikt arī ēkas ārsienu siltināšanu.
 


Написать комментарий