Metāla fondiem lielākais pieprasījums piecu gadu laikā

foto: 365psd.ru
foto: 365psd.ru

Investori iegulda metālos, sākot no cinka līdz pat alumīnijam straujākajā tempā kopš 2009. gada, prognozējot, ka pieprasījuma kāpums samazinās piedāvājuma apjomus, raksta Bloomberg.

Tiesa gan, Citigroup un Macquarie Group analītiķi paredz, ka šā gada kāpums beigsies, ko viņi pamato ar vājāku Ķīnas pieprasījumu un augošo atsevišķu metālu ražošanas apjomu.

Pasaules kopējā ražošanas apjoma kāpums, auto pārdošanas pieaugums, kā arī izaugsme ASV mājokļu tirgū ir uzlabojusi prognozes to metālu cenām, kurus izmanto gan detaļām, gan būvmateriāliem.

Lielākais cenas pieaugums kopš marta bijis niķelim, kura cena augusi par 21%, cinkam – par 19% un alumīnijam – par 14%. Vara cena ir palielinājusies par 6,2%, bet tērauda – par 7,8%. Kopumā Bloomberg Commodity indekss, kurš apkopo 22 izejmaterialu cenas, šajā laika periodā, ir samazinājies par 3,7%.

Ražošanas metālu cenu pieaugumu veicinājušas tirgus dalībnieku bažas, ka piegādes apjomi dažiem metāliem nebūs pietiekami lieli, lai apmierinātu pieprasījumu.


Написать комментарий