Kā iemācīt bērnus vizināties ar velosipēdu

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Stāsts par to, kā tēvs tika galā ar zīdaini, kurš spļāva ārā knupi, piespiežot to ar Ožegova skaidrojošo vārdnīcu, izraisa dziļas katras mātes šausmas, bet tieši no šādiem risinājumiem rodas tehnoloģijas jaunumi, kuri spēj krietni atvieglot katras nākamās bērnu paaudzes audzināšanu.

Piemēram, uz vienu dienu ar zīdaini atstātais kompānijas Procter&Gamble inženieris Viktors Mills izgudroja vienreizējas lietošanas pamperi. Starp citu, sākumā tas tika pildīts ar koka zāģu skaidām. Tomēr, protams, vīriešiem vislabāk izdodas izstrādnes, kuras „brauc un nekrīt”. 

Skrejvels ir sava veida skrejriteņa un velosipēda hibrīds, kura mērķis ir atvieglot dzīvi tiem bērniem, kuri līdz velosipēdam vēl nav izauguši. Uz tā var sēdēt tāpat kā uz velosipēda, bet tam nav pedāļu. Kustība notiek, kad bērns atgrūžas ar kājām un notur līdzsvaru kustības laikā. No vienas puses, bērns nebaidās nokrist – viņš vienmēr var sevi apdrošināt ar kājām, no otras – attīstīt prasmi noturēt līdzsvaru, – vēsta style.rbc.ru.

Izvēloties skrejvelu, jāņem vērā bērna vecums un augums: pirkt lielāku nav jēgas, jo bērns nevarēs atgrūsties no zemes. Populārākie tā izgatavošanas materiāli ir bērza finieris un tērauds. Tērauda skrejveli parasti ir vieglāki par finiera, bet pastāv iespēja, ka tie ir mazāk izturīgi pret ūdeni.

Tirgū pazīstamākais ir BMW skejvels – to ir izstrādājuši šī koncerna inženieri. Šāds skrejvels maksā 15 tūkst. rubļu. Tas ir izgatavots no izturīga tērauda un kalpos vairākus gadus, piemēram, tā komplektā ietilpst pedāļi, tādēļ ar laiku to var pārvērst par velosipēdu. Šīs labās īpašības rada arī trūkumus: tas ir diezgan smags un sākotnēji par augstu 3 gadus vecam bērnam – ne visi bērni var sasniegt zemi. Bet tas ir obligāts nosacījums – bērna kāju pēdām jāatrodas uz zemes un jābūt nedaudz saliektām ceļgalos.

Run Bike ir vienkāršs Krievijas skrejvels. Tā galvenās priekšrocības ir svars (vairākums modeļu sver ne vairāk par 3 kg) un cena (no 4 tūkst. rubļu). Run Bike ir divu veidu riteņi – lieti riteņi un riteņi ar spieķiem un bezkameru riepām, bet sēdeklis ir regulējams pēc auguma, kas ir ērti gan bērniem, gan vecākiem, kuriem šis velosipēds jānēsā.

Vēl viens skrejvels First Bike parādījās pateicoties tam, ka Vācijas rūpniecības dizainers un jaunais tēvs Ralfs Koeršults nevēlējās gaidīt, kamēr viņa bērni pietiekami izaugs, lai kopā ar viņu ceļotu ar velosipēdiem. Izmēģinot vairākas skrejvelu versijas, kuras bija pieejamas tirgū, Ralfs izveidoja savu modeli. Turklāt viņš vēlējās radīt ne tikai skaistu, bet arī ērtu un izturīgu skrejvelu. Aprunājoties ar tehnologiem, Ralfs atrada unikālu triecienizturīgu plastikātu. Tādēļ tas sver ne vairāk kā 3,9 kg, kas ļauj bērnam pašam to pārnest nelielos attālumos. Pirmie Ralfa skrejvelu testēja viņa bērni, bet pēc tam arī visi draugu bērni. Viens no viņa paziņām, automobiļu inženieris bija tā pārsteigts par bērnu skrejvela lakonisko dizainu, ka salīdzināja to ar „limuzīnu mazuļiem”. First Bike maksā aptuveni 5 tūkst. rubļu.


Написать комментарий