Daugavpils 740 gadu jubileja tiks svinēta visu gadu, notiks ne tikai izklaidējoši, bet arī zinātniski pētnieciskie pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 16.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē notika 2015.gada Daugavpils pilsētas svētku rīcības komitejas sēde.

Šajā komitejā darbojas pilsētas Domes nodaļu, departamentu un pašvaldības iestāžu vadītāji un darbinieki. Saskaņā ar Domes priekšsēdētāja rīkojumu rīcības komitejas darbu vada priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis. Nepieciešamības gadījumā rīcības komiteja var pieaicināt arī citus speciālistus.

Rīcības komitejas uzdevums ir apkopot idejas un apstiprināt  svētku sagatavošanas koncepciju,  koordinēt un uzraudzīt svētku sagatavošanas darbus un to izpildi, izskatīt un saskaņot budžeta projektu.  

Pirmajā 2015.gada Daugavpils pilsētas svētku rīcības komitejas sēdē tika analizēta citu pilsētu pieredze jubileju svinēšanā un notika viedokļu apmaiņa par pasākumiem, kuri varētu notikt mūsu pilsētas jubilejas svinību  ietvaros.

Rīcības komiteja vienojās, ka, organizējot pilsētas jubilejas svinības, plaši ir jāiesaista pilsētnieki ne tikai pasākumu norisē, bet arī sagatavošanā, jāmeklē jaunas svētku norises formas mikrorajonos, jāorganizē ne tikai izklaidējoši pasākumi, bet arī zinātniski pētnieciskas aktivitātes.

Pilsētas 740 gadu jubilejai veltīti pasākumi tiks rīkoti visa gada garumā, bet Daugavpils pilsētas svētki nākamajā  gadā notiks no 1. līdz 7.jūnijam. Atceroties 1940.gada dziesmu svētkus, 7.jūnijā Stropu estrādē izskanēs Latgales dziesmu un deju svētki.


Написать комментарий