Vācu režisors latviešu nacionālos partizānus iemūžinājis filmā

foto: oformi.net
foto: oformi.net

Vācu režisors Peters Grimms ir uzņēmis pilnmetrāžas filmu par Latvijas nacionālajiem partizāniem "Mežabrāļi. Īles bunkura partizāni", kas stāsta par pēckara pretošanos otrreizējai padomju okupācijai Latvijā, aģentūru LETA informēja filmas "Mežabrāļi. Īles bunkura partizāni" izplatītājs Daris Dēliņš.

Filma pārsvarā ir orientēta uz rietumu pasaules skatītājiem, tomēr filmas autoriem bija svarīgi parādīt savu darbu arī Latvijā.

Filmas Latvijas pirmizrāde notika Latvijas Okupācijas muzejā un tajā piedalījās divi no filmas varoņiem - Leons Garkalns un Juris Birgmanis.

Pēc pirmizrādes sekojošajā skatītāju sarunā ar autoriem Grimms pastāstīja, kas viņu pamudināja filmēt šāda satura darbu. "Es uzaugu Austrumvācijā, Berlīnē. Piedzīvoju okupāciju un biju iesaistīts pret režīma kustībā kā students. Vēlāk, 1991.gadā, man bija iespēja viesoties Lietuvā kopā ar vācu parlamentāriešu delegāciju, kas tur pārraudzīja tautas nobalsošanu par neatkarības atjaunošanu. Pēc tam ierādāmies Rīgā. Dzirdēju par Latvijas partizānu kustību un domāju, ka šis ir stāsts, ko mums jādokumentē, lai cilvēki to neaizmirst. Svarīgi ir to aprakstīt no dalībnieka viedokļa, jo šie cilvēki ar mums ilgi vairs nebūs," norādījis Grimms.

Filma ir latviešu, vācu, angļu, igauņu un lietuviešu valodā. Šogad ir plānots to rādīt Baltijas valstu televīzijas kanālos. Pēc tam sekos filmas DVD izdevums un filmas izdošana portālos.


Написать комментарий