DU Sistemātiskās bioloģijas institūta doktors I. Krams vadīs ASV projektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15. jūlijā ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala rīkoja pieņemšanu, lai kopā ar Fulbraita, Bendžamina Franklina un Baltijas–Amerikas iepriekšējo gadu fonda programmu stipendiātiem apsveiktu jauno programmu uzvarētājus, kuri ieguvuši līdzekļus savai zinātniskajai darbībai un tās attīstībai.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa, šogad kopumā trīs studenti un trīs zinātnieki saņems Fulbraita programmas stipendijas mācībām un zinātniskā darba veikšanai ASV, divi vecāko klašu skolēni saņems Bendžamina Franklina programmas stipendijas, lai piedalītos vasaras jaunatnes skolā, un vēl deviņi stipendiāti saņems Baltijas–Amerikas fonda atbalstu. Turklāt tiks atbalstītas ASV lektora vadītās nodarbības.

Zīmīgi, ka stipendiātu vidū ir mūsu pilsētā pazīstams cilvēks – vadošais Daugavpils universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūta pētnieks, doktors Indriķis Krams, kurš ieguvis Fulbraita programmas stipendiju. Ar finanšu atbalsta palīdzību I. Krams kļūs par projekta „Finding Relationships between Vocal and Social Complexity in Birds and Humans” vadītāju Tenesī štata universitātē.

Atzīmēsim, ka Fulbraita stipendiāti varēs ne tikai veikt savus pētījumus, bet arī lasīt lekcijas ārzemēs.


Написать комментарий