Rotko centrā var apskatīt meksikāņu motīvus, „polihromo monohromiju” un „ejakulācijas plānu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.jūlijā Marka Rotko mākslas centrā notika jaunas izstāžu sezonas svinīga atklāšana.

Mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka šo notikumu raksturoja sekojoši: „Šodien, kad dabā vērojama gan saule, gan lietus, mēs atklājam vasaras izstāžu sezonu. Piedāvājam apmeklētājiem apskatīt Larsa Stranda piedāvāto ziemeļblāzmu un horizontu. Otrajā stāvā jūsu uzmanībai tiks piedāvāta diametrāli pretējā kompozīcija - Dmitrija Lavrentjeva izstāde „Uzlecošā Venēra”. Tāpat pirmajā stāvā var apskatīt interesantu izstādi, kuru veido kontrasti un kuru piedāvā Laikmetīgās mākslas centrs „KIM””.

Savukārt Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis savā runā atzīmēja, ka vasaras sezonas atklāšana ir īsti svētki, tomēr pilsētnieki esot pieraduši, ka Rotko centrs piedāvā arvien jaunas izstādes. Pēc vicemēra domām, izstādes nevar salīdzināt, jo tās ir ļoti dažādas, un ar tām būtu iepazīstas gan tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem.

Protams, klātesošos uzrunāja arī mākslinieki, piemēram, zviedru izcelsmes norvēģu mākslinieks Lars Strands, runājot par savu darbu izstādi „Aiz horizonta”, atzīmēja, ka nevēlas raksturot savus darbus, jo uzskata, ka tiem jārunā pašiem par sevi un cer, ka Centra apmeklētāji tos sapratīs un apspriedīs.

Savukārt rīdzinieks Dmitrijs Lavrentjevs norādīja, ka viņam kā māksliniekam ir liels gods izstādīt savus darbus Marka Rotko mākslas centrā, kura atklāšana pirms dažiem gadiem bija vien sapnis: „Šodien man ir liels gods izstādīt savus darbus lieliskajā Marka Rotko mākslas centrā, šajās telpās, un parādīt pēdējo 20 gadu labākos darbus”.

Laikmetīgās mākslas centra „KIM” projektu direktore Zane Onzule pastāstīja, ka minētais centrs patlaban piedalās tūrē pa Latvijas reģioniem, Daugavpilī piedāvātā izstāde „Kim? Salons” ir pēdējo piecu gadu laikā ziedoto mākslinieku darbu kolekcija.

Marka Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs pateicās māksliniekiem par izrādīto godu un aicināja klātesošos apskatīt izstādes un aprunāties ar māksliniekiem.



Написать комментарий