Aculiecinieki stāsta par notikušo Jēkabpilī, kur balles laikā nosita vīrieti

foto: Māra Bitāne/poga.lv
foto: Māra Bitāne/poga.lv

Naktī uz svētdienu – ap pulksten diviem naktī, Jēkabpils svētku laikā notikušās balles laikā tika nosists 29 gadus vecs vīrietis.

Viņam vienkārši klāt piegāja nepazīstams puisis un iesita. Sitiens bija nāvējošs. Jēkabpilieši ir šokā par notikušo un sociālajos tīklos dalās ar balles laikā redzēto un piedzīvoto.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 13. jūlijā ap diviem naktī Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā, pie dejojoša 29 gadus veca vīrieša pienāca iedzēris 24 gadus vecs puisis un viņam iesita. Starp vīriešiem, pēc aculiecinieku teiktā, nebija izcēlies konflikts un viņi neesot bijuši savstarpēji pazīstami. Tāpēc notikušais ir grūti izskaidrojams. Jāpiebilst, ka pēc slepkavības balle Vecpilsētas laukumā turpinājās.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte Kasjauns.lv teica, ka aizdomās turamais ir aizturēts. Viņš ir jēkabpilietis, kurš agrāk policijas redzeslokā nav nonācis. Par miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam aizturētais savu vainu atzīst. Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Kamēr norit izmeklēšana, policija sīkākus komentārus nesniedz.

„Visur, kur ej, tur kāds vicina dūres”
Naktī uz svētdienu Vecpilsētas laukumā notika svētku balle, kuras laikā arī notika liktenīgā slepkavība. Izsauktajiem mediķiem neizdevās glābt puiša dzīvību.

Internetā, sevišķi portālā jekabpilslaiks.lv, par notikušo daudzi aculiecinieki publicējuši komentārus, kuros stāsta, ko redzējuši un piedzīvojuši. Viņi uzsver, ka Vecpilsētas laukumā bija daudz iereibušu un agresīvu cilvēku. Lūk, daži ieraksti:

* „Ballē bija daudz agresīvu ļaužu. Personīgi tur biju divas stundas un redzēju kādus septiņus kautiņus, visur, kur ej, tur kāds vicina dūres.”

* „Redzēju daudzus iereibušus jauniešus.”

* „Nakts ballē ar vīru bijām kādas trīs stundas, redzētais, maigi izsakoties, šokēja. Meitenes, kurām noteikti nebija vairāk par 15 gadiem, peldēja pilnīgā „bezfilmā”, tāda paša vecuma un vēl jaunāki puikas staigāja stiklainām acīm! Dažas nepilngadīgās dīvas pat skraidīja krūšturos! Vai tagad tas ir normāli? Liela vilšanās par šiem pilsētas svētkiem...”

* „Kas attiecas par pasākumu - cilvēki dzēra kā lopi un attiecīgi arī uzvedās.Ne visi, protams, bet tomēr. Daži desmiti kārtības sargu nekad nesavaldīs simtus vai pat tūkstošus.”

„Slepkavība ar iepriekšējo nodomu”
Vairāki balles apmeklētāji redzējuši, kā notika konflikts:

* „Es to drausmīgo notikumu redzēju tuvumā! Tas bija drausmīgi! Vīrietis, kuru nogalināja, mierīgi dejoja. Nekādu konfliktu mirušais neizraisīja. Vienkārši viens idiņš pieskrēja un negaidot sāka vicināties ar dūrēm… un kājas arī tika pielietotas. Bojā gājušo aizstāvēja, bet nebija iespējams notikušo novērst, jo viss notika dažu sekunžu laikā.”

* „Kāda dūru vicināšana! Es simtprocentīgi zinu, ka bojā gājušais nemeklētu kašķi.”

* „Es bojā gājušo jau labu laiku pazinu. Viņš bija mierīgs , un alkoholu praktiski nelietoja.”

* „Nebija nekādas vārdu apmaiņas. Viņam negaidīti iesita, un pietika ar vienu sitienu, nokrita zemē, otrs sitiens ar kāju guļošam pa seju, lai viņam iestātos nāve. Draugi darīja visu, ko spēja, uzreiz aizstāvēja un neļāva sist, bet tas bija negaidīti un ar to pietika, tur nebija nekāda dūru vicināšana! Vienkārši slepkavība ar iepriekšēju nodomu.”

Balle turpinājās…

Pēc traģiskā negadījuma pilsētas svētku balle netika pārtraukta un tā turpinājās. Daudzi jēkabpilieši uzskata, ka ballēties vajadzēja pārtraukt. Bet pagaidām komentārus par svētku rīkotāju rīcību šajā sakarā vēl neviens nesniedz.

Svētdien Jēkabpilī notika pašvaldības vadības un Valsts policijas pārstāvju sanāksme. Jēkabpils dome vien informē: „Pēc detalizētākas informācijas saņemšanas no atbildīgajiem dienestiem, pašvaldība sīkāk vērtēs pilsētas svētku organizāciju un ar minēto incidentu saistītos apstākļus.”


Написать комментарий