Šāvēji veiksmīgi sacentās Latvijas čempionātā

foto: balvi.pilseta24.lv
foto: balvi.pilseta24.lv

Latvijas čempionāts ložu šaušanā pieaugušajiem laikā no 11. līdz 13. jūlijam norisinājās Dobelē. Daugavpils šāvēji izcēlās ar atzīstamiem rezultātiem, informē Sporta pārvaldes portāls.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli no 50 metru attāluma (olimpiskā disciplīna) startēja 22 šāvēji. Divu stundu garumā norisinājās kvalifikācijas sacensības, kurās tika noskaidroti astoņi finālisti. Artjoms Grigorjevs kvalifikācijā uzrādīja trešo labāko rezultātu, bet finālā bija lielisks (finālsacensībās kvalifikācijas rezultāti netiek ņemti vērā). Labi sašaujot 20 fināla šāvienus, Grigorjevs kļuva par valsts čempionu. Aiz viņa palika Lauris Strautmanis, kurš 2014. gadā Eiropas jaunatnes čempionātā ieguva bronzas medaļu. Trešais bija Sporta meistars Roberts Zuments. Cits Daugavpils šāvējs Vadims Anetjko uzrādīja 11. rezultātu.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli starp 32 dalībniekiem finālam kvalificējās Vadims Daraškevičs un Grigorjevs. Daraškevičs uzrādīja otro labāko rezultātu kvalifikācijā, savukārt Grigorjevs bija trešais. Šoreiz finālā nervi neizturēja un abi zaudēja pozīcijas. Daraškevičs sacensības noslēdza ar sesto vietu, savukārt Grigorjevs bija vietu zemāk.

Sieviešu konkurencē Anete Vagale finālam kvalificējās ar septīto rezultātu. Viņas sniegums finālā bija krietni vien labāks un noslēgumā tika iegūta augstā piektā vieta. Katrīna Dališevska palika desmitā.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli no 25 metru attāluma Vagale kvalifikācijā bija sestā, savukārt finālā pakāpās līdz pat ceturtajai pozīcijai. Tikai par diviem punktiem viņu spēja apsteigt starptautiskās klases meistare no Tukuma.


Написать комментарий