Atļauts peldēties 3 oficiālajās Daugavpils peldvietās un vēl 8 ūdenstilpnēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Veselības inspekcija informē, ka pēc 7. un 8.jūlijā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm 54 oficiālajās peldvietās (tostarp 3 oficiālajās Daugavpils peldvietās) peldūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts.

Atgādināsim, ka šogad Daugavpilī ir 3 oficiālās peldvietas – Lielais Stropu ezers (centrālā peldvieta un „Stropu vilnis”), kā arī Šūņu ezers, Jaunajā Forštadtē.

Saskaņā ar monitoringa datiem, pērn šajās peldvietās ūdens kvalitāte bija atzīta par atbilstošu. Ūdens kvalitāte trīs minētajās peldvietās visas peldsezonas garumā bija atbilstoša, tomēr viskvalitatīvākais ūdens bija Lielo Stropu ezerā.

Monitorings Daugavpilī tika veikts arī 8 neoficiālajās peldvietās – Ruģeļu ūdenskrātuvē, Stropaka ezerā, Porohovkas ezerā, Esplanādes ūdenskrātuvē, Zirgu ezerā, Plotičku ezerā, Mazā Stropu ezerā, Gubiščes ezerā. Saskaņā ar pēdējo informāciju, ir atļauts peldēties visās šajās peldvietās.

Ņemot vērā šogad augsto noslīkšanas gadījumu statistiku, Veselības inspekcija iesaka izvērtēt iespējamos riskus un atcerēties par piesardzības pasākumiem, izmantojot ūdenstilpes. Visdrošāk peldēties ir īpaši šim mērķim paredzētās un labiekārtotās vietās.


Написать комментарий