AS Latvenergo saņem starptautisku atzinību

foto: Delfi
foto: Delfi

Latvenergo koncerns saņem auditorkompānijas Deloitte 2014. gada rīkotā konkursa “Zaļās vardes balva” (Green Frog Award) atzinību par kvalitatīvi izstrādātu 2013. gada Ilgtspējas pārskatu.

Konkursa mērķis ir veicināt kvalitatīvu ilgtspējas pārskatu izstrādi un sagatavošanu, tas notiek jau vairāk nekā desmit gadus. Pārskatus izskata un izvērtē neatkarīga ekspertu grupa un vērtējums tiek noteikts ņemot vērā informācijas detalizāciju, skaidrību, salīdzināmību un atbilstību, kā arī jaunāko ziņošanas tendenču ilgtspējas jomā piemērošanu.

Konkursa “Zaļās vardes balva” (Green Frog Award) saņemtā atzinība ir augsts vērtējums un nozīmīgs sasniegums, ņemot vērā, ka Latvenergo koncerna sagatavotais Ilgtspējas pārskats ir ticis izvēlēts kā viens no labākajiem starp Centrāleiropas un Austrumeiropas uzņēmumu (neatkarīgi no to darbības jomas) ilgtspējas pārskatiem.

Latvenergo koncerns Ilgtspējas pārskatu sagatavo kopš 2009.gada, ievērojot GRI vadlīnijās noteiktos ziņošanas standartus. Pārskatā atklātās informācijas apjoms katru gadu tiek paplašinās un pilnveidots. Pēdējas sagatavotais Ilgtspējas pārskats par 2013. gadu, līdzīgi kā 2012. gadā, ir sagatavots atbilstoši GRI G3.1 vadlīniju B+ līmeņa prasībām. Ilgtspējas pārskata atbilstību iepriekšminētajām prasībām ir pārbaudījis neatkarīgs revidents (Ernst & Young Baltic).

Pārskats ietver informāciju par Latvenergo koncernu un tās stratēģija, korporatīvā pārvaldību, vadību, un darbības segmentiem, kā arī Latvenergo koncerna darbības indikatoriem apkārtējas vides, darbinieku un darba vides, sabiedrības, produkta un ekonomiskās atbildības jomās.


Написать комментарий