Cilvēkus aizkustina izpalīdzīga policista rīcība Rīgas centrā

foto: Valsts policijas Jūrmalas iecirknis
foto: Valsts policijas Jūrmalas iecirknis

Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa Kārtības nodaļas priekšnieks Helmuts Staško izpelnījies atzinību kā sevišķi izpalīdzīgs pilsonis, kurš kādam invalīdam palīdzējis šķērsot ielu.

Tas nav nekas ārkārtējs, bet atzinīgus vārdus, sevišķi par mūsu policistiem, nenākas dzirdēt bieži…

Rīdziniece Irēna Zaube savā Facebook profilā ierakstījusi: „Šorīt ap desmitiem no rīta stāvēju mašīnā krustojumā pie Nacionālā teātra un biju aculieciniece skatam, ko nemaz tik bieži (un atzīšos, ka Latvijā redzēju pirmo reizi) nevar redzēt. Bija iedegusies jau zaļā luksofora gaisma automašīnām, kas stāvēja uz Krišjāņa Valdemāra ielas, bet uz gājēju pārejas ceļa vidū bija palicis viens gājējs - invalīds ar nopietniem kustību traucējumiem.

Automašīnu šoferīši bija tik pieklājīgi, ka gaidīja viņu pārejam, un tad notika tas, ko es personīgi nebiju gaidījusi. Apstājās policijas mašīna, kas brauca no Vanšu tilta puses ar bākugunīm, izkāpa policists baltā kreklā un apstādinot visu kustību PALĪDZĒJA pāriet pāri cilvēkam šai milzīgajai gājēju pārejai, kas, starp citu, ko, starp citu, ir diezgan sarežģīta pāriet (šeit es domāju laika ziņā) arī veselajiem cilvēkiem.

Šis aizkustinošais skats, autovadītāju sapratne un iecietība, kā arī policistu rīcība manī raisa cerību, ka mūsu sabiedrībā kaut mazdrusciņ paliekam iejūtīgāki viens pret otru, ar cieņu viens pret otru, kā arī manī tas nostiprina domu, ka starp mums sabiedrībā tomēr dzīvo vienkārša līdzcilvēku MĪLESTĪBA. Atsevišķu cieņas apliecinājumu vēlos izteikt policistiem, kas veica šo patiešām cieņpilno rīcību.

Šis skats manī izraisīja tik daudz pozitīvu emociju, ka apjuku un nenofotografēju šos cilvēkus, bet ticiet man foto nevar nodot to lielo PALDIES tā invalīda skatienā, ar ko viņš pavadīja policistus pēc tā, ka viņam vienkārši palīdzēja!”

Kasjauns.lv uzzināja, ka aizkustinošo līdzcietību un palīdzību izrādījis Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Helmuts Staško. Viņš Kasjauns.lv kautrīgi noteica: „Tikai Dieva dēļ nepataisiet mani par varoni. Es to neuzskatu par varoņdarbu, vienkārši izdarīju to, kas jādara jebkuram labi audzinātam cilvēkam. Es ar to nelepojos un cilvēkam nepalīdzēju tikai tāpēc, ka esmu policists. Ja es būtu braucis citā, nevis policijas, automašīnā, darītu tieši tāpat.”


Написать комментарий