Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja: No pilsētā dzīvojošām ģimenēm gadā izņem vidēji 60 bērnus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas bāriņtiesas statistikas dati liecina, ka laika posmā no šā gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam no Daugavpilī dzīvojošām ģimenēm tika izņemts 31 bērns: janvārī – 6 bērni, februārī – 1, martā – 10, aprīlī – 1, maijā – 6 un jūnijā – 7 bērni.

Tikai 2 no šiem bērni atgriezās pie saviem bioloģiskiem vecākiem.

Sazinoties ar Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāju Ingu Cauņu, portāla Gorod.lv korespondents noskaidroja, ka pēdējo triju gadu laikā no Daugavpilī dzīvojošām ģimenēm tika izņemti vidēji 60 bērni gadā, turklāt vairākums izņemto bērnu savās ģimenēs neatgriežas.

„Principā skaitļi nemainās, ik gadu, sastādot pārskatu par iestādes darbību, mēs redzam vienas un tās pašas tendences”, paziņoja I.Cauņa.

Pēc viņas vārdiem, bezatbildīgu vecāku skaits nesamazinās, pēdējo trīs gadu laikā no Daugavpilī dzīvojošām ģimenēm tika izņemti 50-60 bērni gadā. Visbiežāk bērni tiek izņemti, jo vecāki nerūpējas par viņiem, ir bezatbildīgi, atstāj bērnus bez uzraudzības un lieto alkoholu.

„No ģimenēm izņem dažāda vecuma bērnus – gan gadu vecus un mazākus bērnus, gan piecpadsmitgadīgus pusaudžus”, atzīmēja Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja.

Atbildot uz korespondenta jautājumu par to, kāds laiks tiek dots vecākiem situācijas uzlabošanai, I.Cauņa pastāstīja, ka viņiem dot 2-3 mēnešus, kuru laikā vecākiem jāpierāda, ka viņi spēj parūpēties par bērniem, Sociālās palīdzības dienests slēdz ar vecākiem līgumu, kurā atrunāts, kas viņiem ir jāizlabo. Ārkārtas gadījumos, kad tiek apdraudēta bērna veselība vai pat dzīvība, tiek pieņemti vienpersoniski lēmumi par bērna izņemšanu no ģimenes.


Написать комментарий

BET TIEM SKAITĻIEM BŪTU JĀBŪT DAUDZ LIELĀKIEM,JO BĀRIŅTIESA IZŅEM TIKKAI TAD,JA TAS JAU SEN IR BEZCERĪBAS STĀVOKLIS. ĪSTENĪBĀ BĒRNI DAŽĀS ĢIMENĒS MOKĀS GADIEM...UN SASNIEDZ PILNGADĪBU,TAD PAŠI DZEMDĒ BĒRNUS. DZĪVE RIT SAVU RITĒJUMU...