Vašingtona sūtīs uz Rīgu jaunu vēstnieku

foto: Delfi
foto: Delfi

Lai arī tikai pirms nepilniem diviem gadiem – 2012. gada 4. septembrī - Marks Pekala iesniedza akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Andrim Bērziņam un oficiāli kļuva par ASV vēstnieku Latvijā, jau atkal gaidāma no Vašingtonas sūtīto vēstnieku rotācija.

ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā portālam Diena.lv apstiprināja, ka Pekala pametīs Rīgu jau augusta sākumā, lai pildītu jaunu nozīmējumu. Viņa pēctecis pagaidām vēl nav zināms. 

Jau nākamnedēļ Pekala dosies uz Melngalvju namu, lai atvadu vizītē tiktos ar Valsts prezidentu Bērziņu.

Pekala ir karjeras diplomāts, pirms darba Rīgā vadīja nodaļu ASV Valsts departamenta personālvadības birojā. No 2007. līdz 2010. gadam viņš bija vēstnieka vietnieks ASV pārstāvniecībā Francijā, no 2005.gada līdz 2007.gadam strādājis Eiropas un Eirāzijas birojā, pārraugot ASV divpusējās attiecības ar 15 Skandināvijas, Baltijas un Centrāleiropas valstīm, bet no 2002. gada līdz 2005. gadam - ASV pārstāvniecībā Igaunijā.

Arī pirms Pekalas Vašingtona uz Rīgu bija sūtījusi karjeras diplomāti Džūditu Gārberi, kura darbu Latvijā sāka 2009. gada augustā un pildīja savus pienākumus nepilnus trīs gadus. Gārberes priekšgājējs Čārlzs Larsons Rīgu pameta pēc nepilna gada darba līdz ar ASV prezidenta Obamas ievēlēšanu amatā. Iepriekš nepilnus trīs gadus ASV vēstnieces Latvijā pienākumus pildīja Ketrīna Toda Beilija. Vēl pirms viņas šos pienākumus trīs gadus pildīja Braiens Karlsons.


Написать комментарий