Līgums parakstīts: jaunie tramvaji Daugavpilī tiks piegādāti šā gada oktobra sākumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, konkursā par jauno tramvaju piegādi Daugavpilī uzvarēja atklāta akciju sabiedrība „Nacionālā Kontraktu Korporācija”, kura ir reģistrēta Krievijā.

AS „Daugavpils satiksme” vadītājs Ēvalds Mekšs paziņoja portālam Gorod.lv, ka ceturtdien, 10.jūlijā, tika parakstīts līgums par tramvaju piegādi. Pēc viņa vārdiem, sakarā ar līguma parakstīšanas datuma pārcelšanu pirmā tramvaju partija Daugavpilī tiks piegādāta līdz šā gada 11.oktobrim. Tie būs 8 tramvaji – 4 četrasu un 4 sešasu tramvaji.

„Saskaņā ar līguma noteikumiem, piegādātājs uzņemas piegādāt tramvajus astoņu mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža. Partneri bija pretimnākoši, un jaunie tramvaji mūsu pilsētā tiks piegādāti jau pēc 4 mēnešiem. Firmas pārstāvji apmeklēja Daugavpili ceturtdien, 10.jūlijā. Vizītes gaitā viņi apskatīja transporta piegādes, izkraušanas, testēšanas utt. iespējas. Vārdu sakot, tika apspriesti visi tehniskas dabas jautājumi”, pastāstīja uzņēmuma vadītājs.

Pēc Ē.Mekša domām, šoreiz ar tramvaju piegādi saistītām problēmām nevajadzētu rasties. „Līguma parakstīšana un bankas garantijas teksta saskaņošana notika visai produktīvi. Nebija dažādu jautājumu, kuri radās, kad parakstījām līgumu ar Baltkrievijas piegādātāju, kas ilgi nevarēja noformēt dokumentus.

Pašreizējie partneri sola, ka 10 dienu laikā iesniegs bankas garantiju, tādēļ, ceram, ka šoreiz viss būs labi un pilsēta jaunos tramvajus saņems laicīgi”, paskaidroja Ē.Mekšs.

Tramvaju vagoni tiks ražoti Kirova vārdā nosauktajā Ustjkatavas vagonbūves rūpnīcā Krievijā. Tie būs vidējās klases tramvaji. Iepirkuma līgumcena sastāda ap 6 miljoniem eiro. Vairāk nekā 80% no tiem finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.


Написать комментарий