Vecmāmiņa Latgalē šausmās – viņas mazmeitu, iespējams, seksuāli izmanto tēvs

foto: wallpapers.99px.ru
foto: wallpapers.99px.ru

«Es vairs neuzticos nekam!» tā saka kādas mazas meitenes vecmāmiņa Latgalē, kura izmisīgi cenšas pierādīt, ka viņas mazmeitu, iespējams, seksuāli izmantojis viņas pašas tētis, vēsta Latvijas Televīzija.

Latgales reģiona policijas pārvaldes Sevišķi smagu noziegumu apkarošanas nodaļa lietu izmeklē. Bērns ar mammu pēc notikušā ievietots krīzes centrā. Bet Rēzeknes bāriņtiesa neuzskata, ka tētim būtu jāliedz saskarsmes tiesības, un viņš meitenīti drīkst satikt jebkurā brīdī.

Meitenes vecmāmiņa pie Latvijas Televīzijas vērsās pēc tam, kad saprata, ka valsts instancēm vairs neuzticas.To, ka ar bērnu notiek kas dīvains, viņa esot jutusi. Apstiprinājumu viņa guvusi kādu vakaru, kad pēc pavadītās dienas pie tēta likusi meitenīti vannā. Viņa esot saspiedusi kājiņas un neesot ļāvusi sevi mazgāt, jo sāpot.

Meitenīte stāstījusi vecmāmiņai šokējošas lietas, ko tētis ar viņu darot. Gulētejot vecmāmiņa piedzīvojusi otru šoku - kad viņa devusi mazmeitiņai buču, meitenīte sākusi viņu skūpstīt tā, kā to dara pieauguši cilvēki. Uz jautājumu, kur viņa to iemācījusies, meitenīte sacījusi, ka viņu tā skūpstot tēvs.

Atbildi vecmāmiņa esot atradusi meitenītes tēva portatīvajā datorā, kur esot bijušas neskaitāmas fotogrāfijas ar kailu mazmeitu. «Un kad es ieraudzīju vienu un otru failu ar fotogrāfijām, godīgi sakot, man palika slikti,» stāsta vecmāmiņa.

Vecmāmiņa ilgi domājusi, kur vērsties, devusies uz Rēzeknes bāriņu tiesu. Tās darbinieki par notikušo informēja policiju.

Tālākais esot vecmāmiņu pārsteidzis. Meitenīte policijā pratināta vēlu vakarā un pratināšana beigusies ap plkst 2 naktī. Ārstu ekspertīze nav nozīmēta vispār. Pēc notikušā bērns ievietots krīze centrā kopā ar mammu. Tur viņu regulāri apciemojot tētis, jo Rēzeknes bāriņtiesas priekšsēdētāja neuzskatot, ka viņš bērnu apdraud. Bāriņtiesas vadītāja uzskata, ka tas ir parasts ģimenes kašķis, kura epicentrā ierauts bērns.Šķirtais tētis un mamma nespējot sadalīt, kuram audzināt meitu.Tētis esot ļoti solīds cilvēks.

Kratīšanu meitenītes dzīvesvietā veica policija. Portatīvais dators ar bērna fotogrāfijām izņemts un nosūtīts uz ekspertīzi Rīgā. Lietu izmeklē Latgales reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu noziegumu apkarošanas nodaļa.

Vecmāmiņa gatavojas vērsties tiesībsarga birojā un Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā, jo viņu biedējot doma, ka tētis meiteni atkal var aizvest pie sevis.

Pašlaik kriminālproces ietvaros nevienai personai nav piemērots aizdomās turamā statuss.Izmeklētājs pagaidām esot atvaļinājumā, datora ekspertīze nav noslēgusies. Tikmēr krīzes centrā meitenīte var dzīvot līdz mēneša beigām.


Написать комментарий