Muzejam atgriezta Anrī Matisa glezna

foto: AP
foto: AP

Pirmdien no ASV uz Venecuēlu pārvesta pirms vairāk nekā desmit gadiem nozagtā fovista Anrī Matisa glezna, kuras vērtība lēsta ap trim miljoniem ASV dolāru (2,2 miljoniem eiro), ziņo LETA.

Glezna ir 1925.gada darbs "Konkubīne sarkanās biksēs", kas tika nozagts no Karakasas Mūsdienu mākslas muzeja. Darba pazušana netika uzreiz pamanīta, jo zagļi tā vietā piekāra viltojumu.

"Tā ir labi saglabājusies," sacīja kultūras ministrs Fidels Barbarito. Nedaudz bojāti 2002.gadā nozagtās gleznas stūri, taču ne pats darbs. Floridas tiesa lēma, ka glezna jāatdod Venecuēlai. Pirmdien tā ar lidmašīnu tika nogādāta Karakasā.

Barbarito sacīja, ka gleznai būs trīs diennaktis ilgs "aklimatizācijas periods". Jau pēc divām nedēļām tā no jauna tiks izstādīta muzejā. Kā jau ziņots, pagājušā gada janvārī par gleznas nozagšanu tika notiesāts vīrietis un sieviete. 46 gadus vecajam Pedro Antonio Markveljo Gusmanam tika piespriests 33 mēnešu cietumsods, savukārt 50 gadus vecajai Marijai Martai Elisai Ornelasai Laso ieslodzījumā jāpavada 21 mēnesis.

Gusmans un Laso centās gleznu pārdot Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģentiem, kas uzdevās par potenciālajiem pircējiem. Vīrietis par gleznu pieprasīja 740 tūkstošus dolāru (544 400 eiro).


Написать комментарий