Produktīvi noritējusi ekonomikas ministra vizīte Ventspilī

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Baltijas asociācija – Transports un Loģistika (BATL) biedri izsaka lielu gandarījumu par veiksmīgo un konstruktīvo tikšanos ar ekonomikas ministru Vjačeslavu Dombrovski.

Proti, ministrs piektdien, 4.jūlijā, darba vizītes ietvaros, apmeklēja Ventspili, kur tikās ar asociācijā apvienoto kompāniju pārstāvjiem un apsprieda aktuālākos jautājumus tranzīta nozarē.

Diskusijā piedalījās lielāko Ventspils ostā strādājošo uzņēmumu pārstāvji no AS Kālija parks, AS Ventspils tirdzniecības osta, AS Baltijas Ekspresis, SIA PKL Flote, AS Ventbunkers un SIA Noord Natie Ventspils Terminals.

Asociācijā apvienoto kompāniju pārstāvji ministram neslēpa savas bažas par valsts nespēju tikt galā ar valsts pārvaldībā atrodošos tranzītu nozares segmentiem, kuri nekontrolēti šķērdē tranzītnozares akumulētos miljonus, tādējādi vājinot Latvijas tranzītkoridora starptautisko konkurētspēju. Uzņēmējiem nav saprotams, kā valsts, pretēji likumos noteiktajam, ir atļāvusi un turpina atļaut ostu pārvalžu akumulētos resursus novirzīt ar tranzīta nozari nesaistītos projektos.

Uzņēmēji lūdza ministru veicināt ostu pārvalžu pieņemto lēmumu kontroli, ieteica izvērtēt Ventspils brīvostas pārvaldes pēdējo desmitgadu industriālā parka investīcijas.

Papildus uzņēmēji vēlējās arī noskaidrot, vai dzelzceļa vilces maiņas gadījumā (no dīzeļvilces uz elektrisko), uzņēmēji varēs pretendēt uz valsts atbalstu, kā arī vēlējās saņemt garantijas, kad tiks novērsta valsts segmentu (Rīgas brīvostai piederošā velkoņu kompānija; valstij piederošais dzelzceļa pārvadātājs) negodīgā konkurence tirgū.

Oficiālās sarunas turpinājās, ministram ar viesiem un uzņēmējiem kopā izbraucot pa Ventspils ostas akvatoriju ar SIA PKL Flote velkoni Ventspils. Noslēgumā tika konstatēts, ka šādām tikšanām vajadzētu notikt regulāri, jo līdz šim ministrijas tikušas iepazīstinātas tikai ar vienpusēju, ostu pārvalžu kontrolētu informāciju.

No EM ministrijas puses tikšanās piedalījās ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, Ventspils brīvostas valdes locekle Sandra Sondore-Kukule, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, ministra padomniece Inga Antāne un Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis Artjoms Uršuļskis.


Написать комментарий